Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренирай у дома, тренировка за напреднали от Арнолд

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 апр. 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! След като видяхме домашната тренировка за начинаещи - "Основните шест", на Арнолд Шварценегер днес ще минем да следващото ниво - Тренировка за напреднали!

Нека да видим една стара тренировка на Арнолд със собственото тегло, която спокойно може да ползваме стига да имаме сили за това 🙂

Упражнение №1: Коремни преси 

Коремни преси

Лягаме на пода и застопоряваме краката си под някаква мебел. Целта е да направим 100 повторения общо, независимо колко серии ще са необходими.

Упражнение №2: Повдигане на краката

Повдигането на краката от лег

Лягаме на пода, ръцете плътно прилепени към земята и повдигаме краката към главата. Тук целта е общо 50 повторения, без начение дали ще ви трябват 2-3 или 5 серии.

Упражнение №3: Усукване от наклон

Усукване от наклон

Тук трябва да направим общо 50 повторения!

Упражнение №4: Лицеви опори

Лицеви опори

Уникално упражнение, с чудесно натоварване на гърдите, раменете и трицепсите. Тук целта е 50 повторения общо. Ако ще да са 10 серии по 5 повторения 🙂

Упражнение №5: Кофички на столове

Кофички на столове

Най-доброто бутащо упражнение. Ще ви трябват два масивни стола и директно се хвърляме към сбор от общо 50 повторения. Ако ви дойде много след лицевите, то може да ги размените и първо да направите кофичките.

Упражнение №6: Хоризонтално гребане

Хоризонтално набиране

Не бързайте да връщате столовете, защото ще имаме още нужда от тях. Едно добро упражнение за развитието на гърба и бицепса. Целта е общо 50 повторения.

Упражнение №7: Набиране до брадичката

Набиране до брадичката

За това упражнение ще ви трябва лост. Има доста удобни такива за врата, но в краен случай може и на вън. Упражнението се прави с надхват или подхват, като най-важното е ръцете да са на ширина на рамената. Целта ще ни е 30 повторения!

Упражнение №8: Клякане 

Клякане

Лошо е, че нямаме тежести, но пък може до някъде да компенсираме с повторенията, като например 50 общо. Добре е краката да са по-тясно расположени от нормалният разкрач, който имаме когато клякаме с щанга. При някои може да им е малко трудно да пазят равновесие, за това може да си подложат някоя книга както е показал Арнолд 🙂

Упражнение №9: Повдигане за прасци

Повдигане за прасци

Не вдигате книгата, ще ни трябва 🙂 Повдигане за прасци на един крак е едно от най-добрите упражнение за прасци. Достигнете до 50 повторения на крака и ще усетите за какво става въпрос.

Това е програмата. Не е лека и това трябва да се знае. Няма посочени серии, защото гоним общ брой повторения - това е целта. За тези от вас, които им е трудно да достигнат до посочения брой повторения, може да ги намалят например на половина и постепенно да ги увеличават.

Колко често да се тренира? Три пъти седмично или през ден е всичко от което се нуждаете!

Успех!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя една тренировка, за която ще са ви необходими само два дъмбела, а ако са раязглобяеми още по-добре.... Прочети повече
Ластиците за тренировки, не могат да заменят силовата тренировка с тежести, но могат да я разнообразят и подобрят! "Изолацията" и затварянето на фитнес залите покрай... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Напоследък по независещи от нас причини ни се наложи да тренираме в домашни условия. Да, не е като в залата, но... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар