вторник , 26 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Домашни тренировки » Тренирай у Дома с Основните ШЕСТ на Арнолд
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренирай у Дома с Основните ШЕСТ на Арнолд

Тренирай у Дома с Основните ШЕСТ на Арнолд

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Във време когато не може да посещаваме фитнес салата имаме много малко варианти. Един от тях е да тренираме у дома! Днес ще видим една тренировка, която великият Арнолд Шварценегер посочва в книгата си „Тайните на моя успех“.

Не ни трябва никакво оборудване, само малко пространство, свободно време (сега имаме много) и разбира се желание. Тренировката се нарича „Основните Шест“. Арнолд я препоръчва за начинаещи, но спокойно може да се употреби и в ситуация като тази, в която се намираме.

Да започваме!

Упражнение №1: Повдигане краката от лег – Лягаме на пода, полагаме ръцете отстрани на тялото с дланите надолу. Повдигаме краката право нагоре и ги спускаме малко преди да докоснат пода. Това упражнение е идеално натоварва долната част на коремната преса и кръста. Правим две серии с максимално възможен брой повторения!

Упражнение №2: Коремни преси – Застопоряваме краката под дивана, секция или каквото имате, и почвате да правите коремни преси. Може би ще предпочетете и по-трудния вариант, без да има опора на краката. Отново две серии с максимален брой повторения!

Упражнение №3: Лицеви опори – Отлично упражнение за гърди, рамена и трицепси. Правете стандартни лицеви опори с разстояние между ръцете малко по-широко от раменете. Три или четири серии с 10 до 15 повторения е всичко от което се нуждаете. Когато станете по-силни и правите повече от 15 повторения, то е време за допълнителна тежест. Една раница с няколко книги вътре ще свърши идеална работа 🙂

Упражнение №4: Хоризонтално набиране – Тук ще ви трябват два стабилни стола и дръжка от метла 🙂 Сериозно, вижде снимката по-горе! Упражнението е идеално за натоварване на гърба и бицепсите. Може да използвате както подхват, така и надхват, а може и да ги редувате прес тренировка или дори през серия. Отново имаме три или четири серии с 10 до 15 повторения. Когато станете по-силни…., е номера с раницата и тук върви!

Упражнение №5: Клек – Нямаме тежести, но пък може да броим 🙂 Застанете прави, като краката са малко по-тясно разположение от рамената. Тясната позиция ще ви натовари доста по-добре, когато клякате със собственото си тегло. Сложете ръцете на кръста или пък ако ви е по-удобно зад врата и започнете да клякате. Бавно и под контрол, поне 20 пъти! Когато достигнете 30 клека, може да сложите и раницата с книгите 🙂

Упражнение №6: Тичане на място – Чудесен завършек на домашната тренировка. Старайте се да тичате на място, като повдигате коленете по високо, а стъпалата да са поне на 10-15 см от земята. Тук си има и схема – Две минути нормано тичане + Една минута колкото е възможно по-бързо. Целия цикъл трае три минути. Започнете с един цикъл и постепенно ги увеличете до три!

Това е! Три ли четири такива тренировки през ден са напълно достатъчни. Успех!

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*