витамин с

Топ 5 упражнения за Бедра без тежест

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 27 апр. 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Можем ли да натоварим бедрата зверски без тежсти?! Разбира се! Може да не е като краля на упражненията КЛЕК с щанга, но определено има начин и по-долу ще видим няколко варианта.

Клек + Скок - Уникално упражнение, което дълго време подценявах и не му обръщах внимание. Но след няколко серии се убедих, че не е шега работа. Тънкият момент е тук да не броим повторенията, а да засичаме време. Повярвайте клек със скок нагоре не прекъснато за поне 30 секунди и ще усетите зверско парене в квадрицепсите. А, още няколко серии?!

Клек с един клек - Трудно упражнение, за което си трябва сериозен баланс. Ако ви е трудно, може да опитате със стол. Т.е. клякате на един крак докато седнете на стола - 10-15 повторения на крак е достатъчно да ви изкара от зоната на комфорт.

Български клек - Супер упражнение, което може да правим навсякъде. Перфектно натоварване и ако правите повторения в диапазон 15-20 за крак ще усетите за какво става въпрос.

Сиси клек - Едно упражнение от старата школа. Идеално за натоварване на квадрицепсите, а ние в Тренирай.БГ даже имаме цяла статия за НЕГО!

Напади - Класика, няма добра програма за крака, без това упражнение. А, най-хубавото е, че може да го правим навсякъде и без тежест. По 15-20 повторения за крак е повече от достатъчно. Ако искате да е и по-сложно, може да опитате ходещи напади.

Това е нашия Топ 5 приятели! Изберете си 2 или 3 упражнения, направете по 3-4 серии с минимална почивка между тях и залата няма да ви липсва!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За щастие живеем във време, в което думите фитнес и здравословен начин на живот е доста "модерно нещо" 🙂 Вече, не... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В днешната статия ще видим един страхотен начин, как да тренираме цялото си тяло когато разполагаме само с чифт дъмбели. Нека... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато е хубаво времето, добра идея е да вкараме малко разнообразие в тренировките си. Както неведнъж на страниците на сайта е... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *