вторник , 26 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Домашни тренировки » Супер Тренировка със Собствено Тегло
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Супер Тренировка със Собствено Тегло

Супер Тренировка със Собствено Тегло

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! По стечение на обстоятелствата и неволя, понякога се налага да тренираме само и единствено с тежеста на нашето тяло. Тренировката със собственото ни тегло, може да бъде и много ползотворна стига да знаем какво правим. Днес ще видим един пример, който всеки може да използва в дома си или в парка на лостовете.

Да започваме:

Понеделник и Четвъртък: ГОРНА ЧАСТ + Корем

 1. Кофички – 3х макс
 2. Лицеви опори – 3х10-15
 3. Набиране – 3х макс
 4. Хоризонтално набиране – 3х10-15
 5. Повдигане краката от лег – 3х15-20
 6. Коремни преси – 3х20-30
 7. Планк – 3х макс

Кофичките може да ги правим на столове ако тренираме у дома. Почивката между сериите е по 1 минута, а сериите до отказ. При лицевите опори само 30 секунди. За набирането е хубаво да имате лост за врата при домашните тренировки, иначе за парка е ясно. Тук почивките и сериите са като при кофичките. За хоризонталното набиране може да ползвате маса или два стола и тръба като показва Арнолд ТУК!

Втората половина на тренировката е запълнена от три упражнения за корем. Почивките между сериите са по 30 секунди!

Вторник и Петък: КРАКА + Корем

 1. Клек + скок нагоре – 3х 30 секунди
 2. Ходещи напади – 3х 15-20 крачки за всеки крак
 3. Повдигане за прасци – 3х макс
 4. Повдигане краката от лег – 3х15-20
 5. Коремни преси – 3х20-30
 6. Планк – 3х макс

Първото упражнение е супер за квадрицепсите и натоварва жестоко. Сложете ръце пред гърдите си, клекнете до долу и от там подскочете нагоре – това е едно повторение. Само, че тук няма да броим повторения, а ще засичаме на хронометъра. Т.е. клякаме и скачаме 30 секунди и това е една серия. Почиваме 30 секунди и минаваме на втората, пак почиваме 30 секунди и отиваме на третата финална серия. Сега вече ще усетите, колко е тежко.

Второто упражнение са ходещи напади, целта е да направите по 15 до 20 крачки на всеки един крак. Почивките ли? 30 секунди 🙂

За прасците си намерете една дебела книга или бордюр ако сте навън. Стъпете върху нея с предната част на ходилото и се отпускайте и издигайте бавно докато можете. Така 3 серии с по 30 секунди между тях. Сигурно след тази тренировка ще ви се наложи да починете малко но след 5 минути лягайте за тренировката на корема, тя е същата от тренировка едно.

Не искам да убеждавам повече, колко е добра тренировката, защото вярвам, че всеки, който опита ще се убеди във това.

Успех!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*