тренирай

Синовете на Метала - едно интервю с Николай Чолаков

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 05 апр. 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интригуващ човек, а именно фитнес инструктора и модел - Николай Чолаков!

Ал.Георгиев: Здравей Ники и благодаря, че се съгласи да ни гостуваш. Кажи моляте кога и как започна това път във фитнеса и тренировките с тежести?

Николай Чолаков: Здравей на теб и на читателите на Тренирай.БГ! През 2004 година направих първата си тренировка в зала с тежести. Може да се каже, че тогава започна и началото на изграждане на кариерата ми във фитнес сферата.

Ал.Георгиев: Какви бяха твоите предизвикателства в началото. С какво ти бе трудно да се справиш?

Николай Чолаков: Предизвикателствата, които си поставях бяха във връзка с това да променя начина си на живот. И успях! В началото ми представляваше трудност подредбата и синхронизацията на правилна тренировъчна и хранителна програма, защото това беше нещо ново в моя живот. Имах колебания за правилното изпълнение на тренировъчните програми, които си съставях сам, както и хранителните режими, които създавах за себе си, като наблюдавах тялото си и начина, по който реагира на промените.

Ал.Георгиев: Кога и как разбра, че това е твоето призвание и искаш да се занимаваш професионално?

Николай Чолаков: На пръв поглед бих казал, че постъпването ми в залата се случи доста случайно и непланирано. Не съм подозирал ,че тренировките ще ми доставят такова удоволствие и ще се превърнат в начин на живот и вдъхновение.

Както и, че до ден днешен ще се занимавам с тях. Ключовото при мен беше, че бях и все още съм, изключително амбициран и вдъхновен да се развивам в сферата на фитнеса. Разбрах, че това е моят начин на живот след прекарани около 5-6 години любителски тренировки в залата.

Прецених, че искам да продължа да се развивам и надграждам себе си професионално, за да мога да предавам наученото. Така стигнах до извода, че искам да превърна фитнеса в начин на живот и започнах да градя професионалното си развитие.

Ал.Георгиев: Имаш ли кумир или герой за подражание?

Николай Чолаков: Симпатизирам на австриеца Хелмут Щребел. Това е една изключително поддържана с годините хармонична фигура на тялото.

Ал.Георгиев: Кой е любимият ти метод на трениране?

Николай Чолаков: Харесвам аеробното трениране. То включва в себе си повече повторения, по - малко почивки между сериите с тежки килограми.

Ал.Георгиев: Кое е най-трудното в диетата и как устояваш на изкушенията?

Николай Чолаков: Първоначално ми беше много трудно когато изграждах начина на хранене. Изпитвах трудност при спазването на забраните от любими храни, напитки и т.н.

В последствие нещата се подредиха и сега съм много щастлив. Режимът на хранене вече се е превърнал в начин на живот за мен. Устоявам на изкушенията с моите цели, силна воля, амбиция и желание за развитие във фитнес средите.

Ал.Георгиев: Имаш ли любими упражнения и кои са те?

Николай Чолаков: Любимите ми упражнения са лежанка комбинирана с флайс и лицеви опори (комбинирана 5 серии, всичко по 10 или 15 повторения). Завършвам с упражнения за корем, лицеви опори, кофички, набирания и всички останали групи.

Ал.Георгиев: Коя мускулна група тренираш с най-голямо удоволствие и коя с
най-малко?

Николай Чолаков: Тренирам гърди и корем с най-голямо удоволствие, а крака с най - малко.

Ал.Георгиев: Кои са любимите ти източници на протеин?

Николай Чолаков: Когато става въпрос за източници на протеин предпочитам да си ги набавям като се храня с бяла риба, яйца и пиле , въпреки ,че не съм голям фен на пилешкото месо.

Ал.Георгиев: Работиш с хора от цял свят, как успяваш да спечелиш доверието им?

Николай Чолаков: С моята работа и постоянство успях да спечеля доверието им, за което съм изключително благодарен на всеки един от тях!

Ал.Георгиев: Какви са целите ти за 2020 година?

Николай Чолаков: Да продължа да поддържам и надграждам себе си, да помагам на още повече хора да се развиват и постигат целите си. Както и да съм пример на хора по цял свят за правилен начин на живот.

Ал.Георгиев: Пожелай нещо на приятелите на Тренирай.БГ

Николай Чолаков: Пожелавам на всички приятели на Тренирай.БГ да бъдат на първо място живи и здрави, да следват целите си, както и да се борят за това, което искат да постигнат.

Вярвайте в себе си, защото това, което желаем силно, се случва.
Благодаря за интервюто. За мен беше удоволствие.

Николай Чолаков

Може да последвате Ники във Facebook или в Instagram

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес продължаваме разговора с Янко Борисов в който ще ни разкаже за тренировките си с Дориан Йейтс. Първата част на интервюто... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото на месец септември бодибилдинг легендата и 6 пъти Мистър Олимпия - Дориан Йейтс, посети България. Наред с планираните си... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес на гости ни е Светльо Николов, един интересен събеседник, автор на статии в нашия сайт. Персонален треньор и човек с... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.