Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 01 мар. 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване!

Това упражнение носи името на неговия откривател Арти Зелер. Арти Зелер е културист от 50-те години на миналия век, а в последствие става най-известния бодибилдинг фотограф. Неговите снимки, които увековечават Арнолд Шварценегер, Фрак Зейн, Серджо Олива и другите билдери от златната ера. Всеки който е взимал в ръка списание на Джо Уайдър е виждал тренировъчните снимки на Арнолд и другите около него.

Но да се върнем към упражнението. Това упражнение натоварвам по нов и много интензивен начин бицепсите. Не случайно Зелер сгъването става любимо на Марвин Едер - бодибилдинг звезда от средата на миналия век.

Как се изпълнява?

Взимаме с едната ръка тежък дъмбел с който може да направим едва 2-3 повторения. Със залюлаване на тялото изхвърляме дъмбела до рамото. От там започваме да спускаме бавно, като горната част на ръката е залепена за тялото без да мърда. Спускането на долу става само и единствено със съпротивата на бицепса. Т.е. правим негативната фаза бавно, със съпротивление и под контрол докато ръката се разгъне. Отново изхвърляме тежеста до рамото и повтаряме. По този начин трябва да сглобим серия от шест до максимум осем повторение. Две или три серии по този начин са всичко от което се нуждае бицепса в този ден.

Марвин Едер прави Зелер сгъване

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Правите ли мъртва тяга? А, мъртва тяга с дъмбели? Е, преди някой да си каже, че това е „женско“ упражнение, нека... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още