неделя , 9 август 2020
Начало » Упражнения » Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване

Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване!

Това упражнение носи името на неговия откривател Арти Зелер. Арти Зелер е културист от 50-те години на миналия век, а в последствие става най-известния бодибилдинг фотограф. Неговите снимки, които увековечават Арнолд Шварценегер, Фрак Зейн, Серджо Олива и другите билдери от златната ера. Всеки който е взимал в ръка списание на Джо Уайдър е виждал тренировъчните снимки на Арнолд и другите около него.

Но да се върнем към упражнението. Това упражнение натоварвам по нов и много интензивен начин бицепсите. Не случайно Зелер сгъването става любимо на Марвин Едер – бодибилдинг звезда от средата на миналия век.

Как се изпълнява?

Взимаме с едната ръка тежък дъмбел с който може да направим едва 2-3 повторения. Със залюлаване на тялото изхвърляме дъмбела до рамото. От там започваме да спускаме бавно, като горната част на ръката е залепена за тялото без да мърда. Спускането на долу става само и единствено със съпротивата на бицепса. Т.е. правим негативната фаза бавно, със съпротивление и под контрол докато ръката се разгъне. Отново изхвърляме тежеста до рамото и повтаряме. По този начин трябва да сглобим серия от шест до максимум осем повторение. Две или три серии по този начин са всичко от което се нуждае бицепса в този ден.

Марвин Едер прави Зелер сгъване

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*