Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 01 мар. 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване!

Това упражнение носи името на неговия откривател Арти Зелер. Арти Зелер е културист от 50-те години на миналия век, а в последствие става най-известния бодибилдинг фотограф. Неговите снимки, които увековечават Арнолд Шварценегер, Фрак Зейн, Серджо Олива и другите билдери от златната ера. Всеки който е взимал в ръка списание на Джо Уайдър е виждал тренировъчните снимки на Арнолд и другите около него.

Но да се върнем към упражнението. Това упражнение натоварвам по нов и много интензивен начин бицепсите. Не случайно Зелер сгъването става любимо на Марвин Едер - бодибилдинг звезда от средата на миналия век.

Как се изпълнява?

Взимаме с едната ръка тежък дъмбел с който може да направим едва 2-3 повторения. Със залюлаване на тялото изхвърляме дъмбела до рамото. От там започваме да спускаме бавно, като горната част на ръката е залепена за тялото без да мърда. Спускането на долу става само и единствено със съпротивата на бицепса. Т.е. правим негативната фаза бавно, със съпротивление и под контрол докато ръката се разгъне. Отново изхвърляме тежеста до рамото и повтаряме. По този начин трябва да сглобим серия от шест до максимум осем повторение. Две или три серии по този начин са всичко от което се нуждае бицепса в този ден.

Марвин Едер прави Зелер сгъване

Сподели с приятели

Подобни статии

Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За повечето хора тренировката за крака е сред най-скучните и не най-приятните. Друго си е лежанката и да напомпим ръцете пред... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес отново бръкнем в торбата на добре забравените упражнения от Старата Школа. Преди 50-60 години, залите не са били така... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още