вторник , 22 юни 2021
Начало » Упражнения » Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване
Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване

Шокирай бицепса със ЗЕЛЕР сгъване

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес обърнем внимание на едно забравено упражнение от Старата Школа, а именно ЗЕЛЕР сгъване!

Това упражнение носи името на неговия откривател Арти Зелер. Арти Зелер е културист от 50-те години на миналия век, а в последствие става най-известния бодибилдинг фотограф. Неговите снимки, които увековечават Арнолд Шварценегер, Фрак Зейн, Серджо Олива и другите билдери от златната ера. Всеки който е взимал в ръка списание на Джо Уайдър е виждал тренировъчните снимки на Арнолд и другите около него.

Но да се върнем към упражнението. Това упражнение натоварвам по нов и много интензивен начин бицепсите. Не случайно Зелер сгъването става любимо на Марвин Едер – бодибилдинг звезда от средата на миналия век.

Как се изпълнява?

Взимаме с едната ръка тежък дъмбел с който може да направим едва 2-3 повторения. Със залюлаване на тялото изхвърляме дъмбела до рамото. От там започваме да спускаме бавно, като горната част на ръката е залепена за тялото без да мърда. Спускането на долу става само и единствено със съпротивата на бицепса. Т.е. правим негативната фаза бавно, със съпротивление и под контрол докато ръката се разгъне. Отново изхвърляме тежеста до рамото и повтаряме. По този начин трябва да сглобим серия от шест до максимум осем повторение. Две или три серии по този начин са всичко от което се нуждае бицепса в този ден.

Марвин Едер прави Зелер сгъване

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*