тренирай

Тренирай у Дома - 2

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 мар. 20 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги настъпват времена, когато по една или друга причина се налага да прекъснете посещението във Фитнеса.

Да не е приятно, имаш чуството че ще загубиш всичко. Мускулите ще "спаднат", силата ще отиде по дяволите и какво ли още не. Всъщност, загубите не са чак толкова чувствителни, а и може да извечем максимална полза от това.

Циклично трениране! Навярно сте чували този термин, но прилагате ли го на практика? Приемете, че времето в което не може да посещавате фитнеса, ще е част от силовият ви цикъл. Не може постоянно да вдигате на макс! Умните хора редуват тежки тренировки, с период на умерени такива и леки или пък пълна почивка. Това помага на тялото да се възстанови по-добре, ставите на поработят в по-лег режим. А, когато отново дойде време за големите щанги, с нова енергия ще минем на по-горното ниво.

Тренирай у дома

Всеки може да си направи една перфектна тренировка в къщи. За целта на днешната ще ние необходимо само лост за врата и 20-30 минути време! Ето и програмата:

  1. Набиране - 5 повторения
  2. Лицеви опори - 10 повторения
  3. Клек с ръце зад врата - 20 повторения

Трите упражнения се правят едно след друго без почивка. Почиваме 3-4 минути и правим следващия "кръг", почиваме още 3-4 минути правим последен трети кръг.

След почивка от 5-6 минути минаваме на следващата група упражнения:

  1. Планк - 60 секунди
  2. Катерач - 45 секунди
  3. Коремни преси - 20 повторения

Упражненията се правят отново без почивка помежду им. След 2-3 минути почивка правим втори кръг, след още 2-3 минути почивка трети последен кръг.

Това е, натоварвате цялото тяло по начин различен от този в залата. Това ще ви даде разнообразие и нов стимул, за периода в който отново ще сте в залата!

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В днешната статия ще видим един страхотен начин, как да тренираме цялото си тяло когато разполагаме само с чифт дъмбели. Нека... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато е хубаво времето, добра идея е да вкараме малко разнообразие в тренировките си. Както неведнъж на страниците на сайта е... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В борбата с излишните килограми сме склонни да правим какво ли не. Ограничаваме храната, тренираме правим кардио и прочие. Днес обаче... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.