събота , 17 април 2021
Начало » Фитнес за Жени » Всичко, което трябва да знаем за 90 дневната диета – от Станимир Михов
Всичко, което трябва да знаем за 90 дневната диета – от Станимир Михов

Всичко, което трябва да знаем за 90 дневната диета – от Станимир Михов

Един от най-известните хранителни режими е „90 дневната диета„. Една от най-популярните диети в интернет пространството, особено сред дамите. Диетата отчасти е базирана на принципа на разделното хранене. Разделя се на четири дневни цикъла, през които се препоръчва да се храните както следва:

 • Ден 1: Белтъчини –  месо и млечни продукти, яйца, риба, зеленчуци
 • Ден 2: Сложни въглехидрати – бобови растения, зърнени храни и кореноплодни растения и зеленчуци
 • Ден 3: Прости въглехидрати – разрешени са сладкиши, торти и други без добавяне на мляко и яйца, а за вечеря – сладкиши, като торти, сладолед, шоколад
 • Ден 4: Витамини – е само плодове, ядки и семена, ако желаете може да ги съчетаете със зеленчуци

На всеки 29 дни има ден за разтоварване или общо 3 такива за 90 дни. В тези дни не се разрешава да се яде, консумира се само чиста негазирана вода. След деня за разтоварване трябва да следва витаминен ден и после протеинов.

Съществуват и допълнителни правила като това, че може да се храните само между 12 и 20 часа, закуската трябва да се състои само от плодове, основното хранене е на обяд, а вечерята трябва да е 2 пъти по-малко количество от обяда и други.

Защо 90 дневната диета е толкова популярна и нейното приложение?

Диетата започва с обещание, че ще свалите между 15 и 25 килограма за 90 дни, като в него няма почти никакви ограничения. Можете да хапвате всичко което пожелаете, включително сладкиши, торти, шоколад, пица и др., но само в определени дни и часове.

Друга причина тя да е толкова популярна е, че се рекламира от хората, а не от компания, която се опитва да продаде продукт. При започването и бързо се наблюдава спад в килограмите и ентусиазирани от бързия резултат, хората споделят колко са свалили, и по този начин мотивират други да направят същото…

НАУЧИ Как точно работи 90 дневната диета! Какви резултати могат да се очакват и реални примери!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

2 коментара

 1. Валентин

  Одавна не бях влизай тук но с тая статия си свали реномето на сайта .
  Популяризираш една от най-безмислените дииети които са с доказан йо йо ефект и по-никакъв начин немогат да ти помогнат в изграждането на хранителен режим задържане на постигнати резултати и т.н..Познавам хора които са я пробвали няколко пъти по веднъж годишно и ефекта след всяка година става все по-малък и по-малък.А безумицата да ядеш един ден месо един ден картофи няма нищо общо с едно балансирано хранене .

  • Александър Георгиев

   Здравей Валентин, съжалявам разочарованието ти, но не това е целта 🙂 Статията е в резултат на запитвания от нашата дамска аудитория, която учудващо или не става все по-голяма. За това е и в специална категория, ако си забелязал. Иначе както всяка една известна диета, за едни действа за други не.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*