неделя , 31 май 2020
Начало » Тренировки » Базова тренировка за Обемни и Заоблени Рамена
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Базова тренировка за Обемни и Заоблени Рамена

Базова тренировка за Обемни и Заоблени Рамена

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Продължаваме с поредицата и днес ще видим една тренировка за Рамена. Това е мускулната група, която издава дали тренирате или не, дори през дрехите. Няма как да се „скрият“ едни добре развити и заоблени рамена.

Упражнение №1: Раменни преси с щанга – базово и основно упражнение. За разлика от Милитъри пресите, тук ще ги правим от седеж с облегалка на гърба. Добре е в залата да имате такъв уред със стойки от който да взимате щангата пред вас, а отзад. Правим 5 серии в пирамида като последната е най-тежка с 6 повторения до отказ.

Упражнение №2 и №3: Разтваряне с дъмбели в страни в суперсерия с Вертолет. Тези две упражнения се правят едно след друго без почивка помежду им. Разтварянето с дъмбели удря директно средната част на раменният мускул, а вертолета натоварва целия раменен пояс плюс трапеца. Напълно е достатъчно да се направят две суперсерии до отказ.

Упражнение №4: Разтваряне с дъмбели от наклон. Завършваме с едно упражнение за задната част на раменете. Тук е най-добре да постъпим както Лари Скот, първия Мистър Олимпия. Лари подбипра главата си на когато е наведен напред върху някоя опора и от тази позиция растваря ръцете в страни като лактите са водещи. Три серии в пирамида са напълно достатъчни.

Програмата би изглеждала така:

  1. Раменни преси с щанга от седеж – 5х15,12,10,8,6
  2. Разтваряне с дъмбели в страни – 2х8-12 в суперсерия с:
  3. Вертолет – 2х8-12
  4. Разтваряне от наклон с дъмбели – 3х12,10,8

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*