събота , 17 април 2021
Начало » Хранене » Хранене в стил Хеви Дюти на Майк Менцер
Хранене в стил Хеви Дюти на Майк Менцер

Хранене в стил Хеви Дюти на Майк Менцер

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! За феновете на Хеви Дюти и Майк Менцер, днес ще видим основните принципи при храненето, които съпътстват този тип тренировка.

Менцер е наясно, че човек има индивидуални нужди, но също така знае, че могат за всички да се очертаят няколко правила. Майк Менцер вярва, че трениращите за изграждане на мускули не се нуждаят от чак толкова големи нивата на протеин, които се препоръчват в списанията.  В книгата си „Хеви Дюти“ той споделя:

„Фактът, че мускулите са само 22 процента протеин – подсказва, че нашите протеинови нужди не са толкова високи, колкото си мислим. Ако следваме всеобщата логика трябва да пием с галони течности само защото мускулите са повече от 70 процента вода, за да ускорим процеса на растеж на мускулите.“

Майк Менцер вярва, че съотношението: Въглехидрати 60%, Протеини 25% и Мазнини 15% е най-подходящо при режим на високо интензивни тренировки в стил Хеви Дюти! А, това дали ще качваме мускулна маса или изчистваме подкожните мазнини зависи само и единствено от калорийният баланс. Също така той подбира дневното меню спорет 4-те хранителни групи по отношение на хранителните източници и разпределени порции равномерно през деня!

1-ва Група:

плодове и зеленчуци – общо 4 порции дневно

2-ра Група:

зърнени култури и храни – общо 4 порции дневно

3-та Група:

месо,риба,птици,яйца – общо 2 порции дневно

4-та Група:

мляко и млечни продукти – общо 2 порции дневно

Майк Менцер

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*