тренирай

Ударна Тренировка за Рамена

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 06 дек. 19 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка за рамена на великият Франк Зейн - Мистър Олимпия 1977, 1978 и 1979 година. Зейн е известен с уникалната си симетрична фигура и е едиствения културист печелил най-голямото отличие с тегло под 85 кг!

През 70-те години Франк Зейн променя сплита си и от "горна-долна част" минава към "Бутам-Дърпам-Крака". Първия сплит Зейн тренира 6 пъти седмично и завърта мускулите цели 3 пъти за това време, като почива само неделята. С новото разпределение треннировъчните дни отново са 6, но мускулните групи са тренират два пъти за това време. Почивката отново е неделя.

ПЪРВА Тренировка:

  1. Преси с дълбели - 3-4х6-8
  2. Разтваряне с дъмбели в страни - 3-4х8-10
  3. Вертолет - 3-4х6-8
  4. Разтваряне с дъмбели от наклон - 3-4х8-10

ВТОРА Тренировка:

I-ва Суперсерия:

  1. Раменни преси с дълбели - 4-5х8-10
  2. Разтваряне с дъмбели в страни -4-5х10-12

II-ра Суперсерия:

  1. Вертолет - 4-5х8-10
  2. Разтваряне с дъмбели от наклон - 4-5х10-12

В първия бутащ ден от седмицата се прави първата тренировка. Там целта е да се вдигат колкото се може по-големи тежести. Почивките между сериите са по 2-3 минути.

Във втория бутащ ден от седмицата се прави втората тренировка. Там целта е максималното напомпване. За целта се изпълняват същите четири упражнения но са разделени във две групи суперсерии. Почивката между сериите са минута, минута и половина. Тук тежестите са с 10-15% по-малки в сравнение с първата тренировка.

Франк Зейн

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още