неделя , 19 януари 2020
Начало » Тренировки » Ударна Тренировка за Рамена
Ударна Тренировка за Рамена

Ударна Тренировка за Рамена

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка за рамена на великият Франк Зейн – Мистър Олимпия 1977, 1978 и 1979 година. Зейн е известен с уникалната си симетрична фигура и е едиствения културист печелил най-голямото отличие с тегло под 85 кг!

През 70-те години Франк Зейн променя сплита си и от „горна-долна част“ минава към „Бутам-Дърпам-Крака“. Първия сплит Зейн тренира 6 пъти седмично и завърта мускулите цели 3 пъти за това време, като почива само неделята. С новото разпределение треннировъчните дни отново са 6, но мускулните групи са тренират два пъти за това време. Почивката отново е неделя.

ПЪРВА Тренировка:

  1. Преси с дълбели – 3-4х6-8
  2. Разтваряне с дъмбели в страни – 3-4х8-10
  3. Вертолет – 3-4х6-8
  4. Разтваряне с дъмбели от наклон – 3-4х8-10

ВТОРА Тренировка:

I-ва Суперсерия:

  1. Раменни преси с дълбели – 4-5х8-10
  2. Разтваряне с дъмбели в страни –4-5х10-12

II-ра Суперсерия:

  1. Вертолет – 4-5х8-10
  2. Разтваряне с дъмбели от наклон – 4-5х10-12

В първия бутащ ден от седмицата се прави първата тренировка. Там целта е да се вдигат колкото се може по-големи тежести. Почивките между сериите са по 2-3 минути.

Във втория бутащ ден от седмицата се прави втората тренировка. Там целта е максималното напомпване. За целта се изпълняват същите четири упражнения но са разделени във две групи суперсерии. Почивката между сериите са минута, минута и половина. Тук тежестите са с 10-15% по-малки в сравнение с първата тренировка.

Франк Зейн

 

BEVERLY Nutrition CREA Extreme Tank

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...