неделя , 9 август 2020
Начало » Тренировки » Ударна Тренировка за Рамена
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Ударна Тренировка за Рамена

Ударна Тренировка за Рамена

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим една тренировка за рамена на великият Франк Зейн – Мистър Олимпия 1977, 1978 и 1979 година. Зейн е известен с уникалната си симетрична фигура и е едиствения културист печелил най-голямото отличие с тегло под 85 кг!

През 70-те години Франк Зейн променя сплита си и от „горна-долна част“ минава към „Бутам-Дърпам-Крака“. Първия сплит Зейн тренира 6 пъти седмично и завърта мускулите цели 3 пъти за това време, като почива само неделята. С новото разпределение треннировъчните дни отново са 6, но мускулните групи са тренират два пъти за това време. Почивката отново е неделя.

ПЪРВА Тренировка:

  1. Преси с дълбели – 3-4х6-8
  2. Разтваряне с дъмбели в страни – 3-4х8-10
  3. Вертолет – 3-4х6-8
  4. Разтваряне с дъмбели от наклон – 3-4х8-10

ВТОРА Тренировка:

I-ва Суперсерия:

  1. Раменни преси с дълбели – 4-5х8-10
  2. Разтваряне с дъмбели в страни –4-5х10-12

II-ра Суперсерия:

  1. Вертолет – 4-5х8-10
  2. Разтваряне с дъмбели от наклон – 4-5х10-12

В първия бутащ ден от седмицата се прави първата тренировка. Там целта е да се вдигат колкото се може по-големи тежести. Почивките между сериите са по 2-3 минути.

Във втория бутащ ден от седмицата се прави втората тренировка. Там целта е максималното напомпване. За целта се изпълняват същите четири упражнения но са разделени във две групи суперсерии. Почивката между сериите са минута, минута и половина. Тук тежестите са с 10-15% по-малки в сравнение с първата тренировка.

Франк Зейн

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*