понеделник , 13 юли 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Тренирай цялото тяло ДВА пъти седмично – 2 част
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренирай цялото тяло ДВА пъти седмично – 2 част

Тренирай цялото тяло ДВА пъти седмично – 2 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим още една програма от поредицата „Тренирай цялото тяло Два пъти седмично“. За някой две тренировки на седмица може и да не са достатъчни, но в повечето случаи това е решението за тези, които нямат прогрес от години.

Две тренировки за период от 7 дни има и своите предимства. Не робуваме на точно определени дни като – ден за гърди, а днес сме за гръб, утре крака и т.н. Това може да си позволи някой, които работи това и фитнеса е на първо място сред приоритетите му. Останалите от нас ходим на работа, гледаме семейства и имаме куп други отговорности, които винаги са важни буквално за съществуването ни. Въпреки това искаме да правим мускули! Как да постъпим? Отговора е умно!

Едно време преди 60-70 години тренирането на цялото тяло е било единствения начин за развитие на мускулна маса и сила. Базови упражнения, здрава храна и достатъчно сън. Защо това да не работи и сега? Всъщност работи, но много малко хора се доверяват на нещо, което не облечено в модерни и научни твърдения.

Нека да е ясно едно! Упражненията, които развиват големината и силата на мускулите не са кой знае колко много. Такива са били преди 100 години, такива са и днес! Няма как да се замени клека, тягата, повдигането от лег, военните преси, набиранията  и кофичките. Тези упражнения с някои допълнения са това от което се нуждае всеки, за да развие своето тяло. Те товарят цели мускулни зони, карат мускулите да работят заедно, а това е най-ествестеното нещо, което може да направим. Нека сега да видим и днешното предложение:

Тренировка А: Понеделник

 1. Клек с щанга – 3х10-15 в суперсерия с:
 2. Пуловър – 3х10-15
 3. Бенч-преса – 3х6-10
 4. Гребане с щанга – 3х6-10
 5. Повдигане за прасци с дъмбел в ръка – 3х10-15

*Посочените серии са работни, загряващите са от 1 до 3 в зависимост от упражненията и тежеста, която се използва. Първите две упражнения се правят в суперсерии.

Тренировка Б: Четвъртък

 1. Мъртва тяга с трап бар – 3х6-10
 2. Военни преси – 3х6-10
 3. Набиране – 4х6-10 в суперсерия с:
 4. Кофички – 4х6-10

*Посочени са само работните серии без загряващите. Загряващите са от 1 до 3 в зависимост от упражнението и тежестта, която се използва. Набирането и кофичките се правят в суперсерии, като последната серия ( четвъртата) набирането се прави в тесен подхват, кофичките с изправено тяло и акцент върху трицепсите. 

 

Посочените дни са ориентировъчни, вие може да си подберете други удобни за вас. Важното е след всяка тренировка да има по 2-3 почивни дни!

BRAWN Библия на Хардгейнъра! ВСИЧКО!!! За правилните тренировки, за точните упражнения, за методите на качване, за правилното хранене и най-важното… ТОВА Е СЪОБРАЗЕНО С НАС, ОБИКНОВЕНИТЕ ТРЕНИРАЩИ!!!

Научи Повече!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

6 коментара

 1. щангиста

  Благодаря за отговора живи здрави !🙂

 2. щангиста

  Здравейте, бих попитал за някакъв заместител на пуловъра. защото нямам дъмбели. Благодаря предварително за отговора

  • Александър Георгиев

   Може с щанга или ако няма уреди, хващаш се за касата на вратата и се дърпаш с тялото назад така, че да усетиш дърпане в перките.

 3. Класическа тяга в суперсерия с пулоувър вариант ли е? Бих искал да ги редувам с клека. Пак си е стабилно натоварване по пътя на логиката 🙂

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*