тренирай

Как тренира Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960 година - 2 част

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 15 дек. 19 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим още една програма от Легендарния Чък Сайпс. Звезда на бодибилдинга през 50-те и 60-те години на миналия век и има успешна кариера цели 15 години като се оттегля от сцената на 41 годишна възраст. Сайпс е имал следните размери в най-добрата си форма:

 • ръст – 182 см
 • тегло – 102 кг
 • гръден кош – 139 см
 • талия – 83 см
 • ръце – 53 см
 • бедра – 68 см

Програмата която ще представя днес е една от "поддържащите тренировки", която Чък Сайпс изпълнявал в периодите, когато не е тренирал усилено за покачване на мускулна маса или за състезание.

Понеделник-Сряда-Петък

 1. Пълен клек - 2х20 в суперсерия с:
 2. Пуловър с щанга - 2х20
 3. Набиране - 2х8
 4. Кофички - 2х12

Вторник-Четвъртък-Събота

 1. Бенч-преси - 2х12
 2. Обръщане с щанга пред гърди - 2х8

Освен това всеки ден Чък Сайпс прави тичане по 1 миля и една бърза тренировка за корема:

 1. Коремни преси - 1х50
 2. Повдигане краката от лег - 1х50

Въпросната програма, която виждате позволява на Сайпс да подържа в тонус наличната си мускулатура и да е във форма. Всеизвестен факт е, че Чък Сайпс е един от най-силните култусристи по това време и редовен участник в силови демонстрации като огъване на железа, късане на телефонни указатели, надуване до пръсване на гумени пликове и други.

Как тренира Чък Сайпс - Мистър Вселена 1960 година - 1 част

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не крия, че категорията "бодибилдинг пионери" ми е една от най-любимите в сайта. За това днес с удоволствие, че ви представя... Прочети повече
Една от най-големите легенди на бодибилдинга въобще е Джон Гримек - Мистър Америка. Човека олицитворение на сила и мощ, владееш света на културизма през 40-те... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още