сряда , 1 април 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Как тренира Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960 година – 2 част
Как тренира Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960 година – 2 част

Как тренира Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960 година – 2 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще видим още една програма от Легендарния Чък Сайпс. Звезда на бодибилдинга през 50-те и 60-те години на миналия век и има успешна кариера цели 15 години като се оттегля от сцената на 41 годишна възраст. Сайпс е имал следните размери в най-добрата си форма:

 • ръст – 182 см
 • тегло – 102 кг
 • гръден кош – 139 см
 • талия – 83 см
 • ръце – 53 см
 • бедра – 68 см

Програмата която ще представя днес е една от „поддържащите тренировки“, която Чък Сайпс изпълнявал в периодите, когато не е тренирал усилено за покачване на мускулна маса или за състезание.

Понеделник-Сряда-Петък

 1. Пълен клек – 2х20 в суперсерия с:
 2. Пуловър с щанга – 2х20
 3. Набиране – 2х8
 4. Кофички – 2х12

Вторник-Четвъртък-Събота

 1. Бенч-преси – 2х12
 2. Обръщане с щанга пред гърди – 2х8

Освен това всеки ден Чък Сайпс прави тичане по 1 миля и една бърза тренировка за корема:

 1. Коремни преси – 1х50
 2. Повдигане краката от лег – 1х50

Въпросната програма, която виждате позволява на Сайпс да подържа в тонус наличната си мускулатура и да е във форма. Всеизвестен факт е, че Чък Сайпс е един от най-силните култусристи по това време и редовен участник в силови демонстрации като огъване на железа, късане на телефонни указатели, надуване до пръсване на гумени пликове и други.

Как тренира Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960 година – 1 част

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*