тренирай

ТРИ Големи грешки, които трябва да избягваме

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 22 ное. 19 от Александър Георгиев

Грешка №1: Фокусиране върху тежестта

От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално на тази истина може да доведе до една от най-големите грешки. За какво говоря?

Ако се фокусираме върху тежеста, т.е. целта ние да вдигнем голямата щанга без да следим изпълнението е най-голямата грешка, която може да направим по време на тренировка. Вдигането, лашкането, клатенето и всяко "изпълнение", което не е чисто и стриктно е рецепта за травма, а в най-добрия случай няма да натоварите мускула както трябва.

Стриктното изпълнение с ясно изразена позитивна и негативна фаза е гаранция, че цялото натоварване влиза точно в тренирания мускул или мускулни групи. Едва тогава и само тогава може да погленем към тежестта!

Грешка №2: Голямо разнообаразие

Много хора няма да ме разберат, но повярвайте голямото разнообразие не води до по-добри резулати. Няма никакъв смисъл да си сменяте често тренировката! Няма смисъл да вкарвайте много и разнообразни упражнения за всеки мускул! Няма смисъл да "изненадвате" мускула! Не и докато не направите мускулите си толкова големи, колкото на тези от списанията, които го препоръчват.

Упраженията които правят мускули и наистина могат да работят за нас обикновенните трениращи са една шепа. Няма как да се замени Клека, Тягата, Бенч-пресата, Военните преси, Гребането с щанга, Кофичките, Набиранията и да постигнем същите резултати, ако не ги правим. Това са хляба и солта на резултатните тренировки! Няма други!

Грешка №3: Нетърпение

Ей това е причината за много провали. Всеки се е сблъсквал с неустоимото желание за бързи резултати. Нека да ви кажа нещо! Бързи резултати няма! Мускули не се правят за месец или два! Трябват години и то много! Трябва да се заредим с търпение и да се радваме на всеки милиметър, на всеки грам върху щангата или кантара. Това са първите следи на прогреса! Милиметър след мелиметър ще стане сантиметър. Грам по грам ще стане килограм. Това е пътя, а той е дълъг! Заредете се с търпение и хладнокръвност, дори и да няма видини резултати! Не се отклонявайте от пътя, защото този който се отказва, никога няма да стигне до целта, а този който стига никога не се отказва!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс