събота , 17 април 2021
Начало » Тренировъчни принципи » ТРИ Големи грешки, които трябва да избягваме
ТРИ Големи грешки, които трябва да избягваме

ТРИ Големи грешки, които трябва да избягваме

Грешка №1: Фокусиране върху тежестта

От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но….приемането буквално на тази истина може да доведе до една от най-големите грешки. За какво говоря?

Ако се фокусираме върху тежеста, т.е. целта ние да вдигнем голямата щанга без да следим изпълнението е най-голямата грешка, която може да направим по време на тренировка. Вдигането, лашкането, клатенето и всяко „изпълнение“, което не е чисто и стриктно е рецепта за травма, а в най-добрия случай няма да натоварите мускула както трябва.

Стриктното изпълнение с ясно изразена позитивна и негативна фаза е гаранция, че цялото натоварване влиза точно в тренирания мускул или мускулни групи. Едва тогава и само тогава може да погленем към тежестта!

Грешка №2: Голямо разнообаразие

Много хора няма да ме разберат, но повярвайте голямото разнообразие не води до по-добри резулати. Няма никакъв смисъл да си сменяте често тренировката! Няма смисъл да вкарвайте много и разнообразни упражнения за всеки мускул! Няма смисъл да „изненадвате“ мускула! Не и докато не направите мускулите си толкова големи, колкото на тези от списанията, които го препоръчват.

Упраженията които правят мускули и наистина могат да работят за нас обикновенните трениращи са една шепа. Няма как да се замени Клека, Тягата, Бенч-пресата, Военните преси, Гребането с щанга, Кофичките, Набиранията и да постигнем същите резултати, ако не ги правим. Това са хляба и солта на резултатните тренировки! Няма други!

Грешка №3: Нетърпение

Ей това е причината за много провали. Всеки се е сблъсквал с неустоимото желание за бързи резултати. Нека да ви кажа нещо! Бързи резултати няма! Мускули не се правят за месец или два! Трябват години и то много! Трябва да се заредим с търпение и да се радваме на всеки милиметър, на всеки грам върху щангата или кантара. Това са първите следи на прогреса! Милиметър след мелиметър ще стане сантиметър. Грам по грам ще стане килограм. Това е пътя, а той е дълъг! Заредете се с търпение и хладнокръвност, дори и да няма видини резултати! Не се отклонявайте от пътя, защото този който се отказва, никога няма да стигне до целта, а този който стига никога не се отказва!

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*