Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

"Съвременни психологически и философски аспекти на културизма и фитнеса“ от гл. ас. д-р Иван Неделчев

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 14 ное. 19 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ!  Днес имам удоволствието да ви представя труда на нашия приятел Иван Неделчев. Изтъкнато име и доказан специалист в областта на фитнеса, културизма и здравословното хранене.

"Съвременни психологически и философски аспекти на културизма и фитнеса“от Гл. ас. д-р Иван Неделчев

Изданието детайлно разглежда и проследява историческото развитие на бодибилдинга в световен план. Последвано от фундаментални теоретични постановки на културизма, като се разкриват тяхната същност и диференциални характеристики.

Изготвен е интересен и плавен преход към съвремието и модерността. Като се маркират приложните и технологично повлияни аспекти на фитнеса и културизма. Които освен като дискусия, SWOT анализи и обзори на световните тенденции и изследвания, са базирани на резултати от редица авторски емпирични изследвания. За които авторът счита, че са ценна основа за обогатяване на спортно педагогическата практика.

Гл. ас. д-р Иван Неделчев е възпитаник на НСА с три специалности – физическо възпитание, треньор по културизъм и фитнес, и спортна психология. Завършва докторантура в НСА през 2014 с тема, посветена на личностните характеристики на спортисти занимаващи се с културизъм и фитнес. Същевременно става щатен преподавател и директор на курсовете по спорт към Нов български университет.

Научната му кариера, която до момента обхваща над 20 публикации на български и английски език, както и ежегодни участия в национални и международни конференции, е съчетана с трайна практическа професионална дейност. Монографията вече е представена в редица медии, като ТВ Европа, Magic Radio, TV Bulgaria, Телевизия Евроком и други. Също така, авторът я е представил вече на няколко национални форума, както и на стартиралата през м. октомври кампания „Спортувай с президента“!

Иван Неделчев

Последвайте  Иван Неделчев:

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес продължаваме разговора с Янко Борисов в който ще ни разкаже за тренировките си с Дориан Йейтс. Първата част на интервюто... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото на месец септември бодибилдинг легендата и 6 пъти Мистър Олимпия - Дориан Йейтс, посети България. Наред с планираните си... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интригуващ човек, а именно фитнес инструктора и модел - Николай Чолаков! Ал.Георгиев: Здравей Ники и благодаря,... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Светльо Николов