вторник , 20 октомври 2020
Начало » Звезди на 80-те и 90-те » Пол Дилет – Канадският Великан
Пол Дилет – Канадският Великан

Пол Дилет – Канадският Великан

Пол Дилет е роден в Монреал, Канада на 12 април 1965 година. От най-ранна възраст се занимава със спорт, като най-любимият е футбола. Всъщност говорим за Американски футбол. Дори нещо повече Дилет се развива, като един от най-добрите играчи в Канадската Футболна Лига.

Силовите тренировки, които съпътстват фудболните, запалват искрата в Пол Дилет. Толкова му харесва тренирането с тежести и помпането на мускулите, че през 1991 година спира с футбола и се отдава изцяло на културизма. Висок 185 см и с тегло около 130 до 140 кг, има доста добра основа. През същата тази 1991 година Дилет се явява на първото си състезание – Северно Американският Шампионат. И…изумява всички, класирайки се 2-ри в тежка категория!

Това е достатъчно Пол да разбере, че е на прав път. През 1992-ра само една година по-късно Дилет се връща и титлата в Северно Американският Шампионат е негова. Това не е всичко! Победата му носи и професионалната карта, която го вкарва в голямата игра, само след 2 състезания!

След идването на Дориан Йейтс, 90-те години на 20-ти век се превръщат в парад на динозаври, мускулната маса е на почит и големите момчета печелят титлите. Дилет е сред елита цели 3 пъти е във финалната 6-ца на Мистър Олимпия, като най-доброто класиране е 4-то място през 1994 година!

Върха в кариерата на Пол Дилет е спечелването на Ноща на Шампионите през 1999 година! Там той побеждава културисти като Декстър Джаксън, Маркус Рул, Милош Сарчев и други от топ атлетите по-това време.

Тренировъчния сплит на Пол Дилет:

Ден 1: сутринРамена

Ден 2: сутрин Бедра, вечер Задни Бедра

Ден 3: сутрин Гърди, вечерРъце

Ден 4: сутринГръб

Пол Дилет – Ноща на Шампионите 1999

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*