тренирай

Тренировката за Рамена на Портър Котрел

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 27 окт. 19 от Александър Георгиев

Портър Котрел е Американска бодибилдинг звезда от края на 80-те и началото на 90-те години на 20-ти век. През 1974 година, едва 12 годишен Котрел започва да тренира с тежести. По това време тежи само 50 кг! В последствие успява да изгради една впечатляваща фигура и при ръст 167,5 см излиза на сцената 92-93 кг.

През 1988 година печели Младежкият Национален Шампионат на САЩ. Три години по-късно през 1991 година вече е Национален Шампион и печели профеисоналната си карта. След две години през 1993 печели Ноща на Шампионите и се нарежда сред бодибилдинг елита. Интересна подробност е, че Портър Котрел работи като пожарникар през цялата си бодибилдинг кариера.

Тренировката за Рамена на Портър Котрел:

  1. Раменни преси с дълбели: 2-3 загряващи серии + 3х8-20
  2. Разтваряне с дъмбели: 1-2 загряващи серии + 3-4х8-20
  3. Разтваряне с дъмбели от наклон: 1-2 загряващи серии +4-5х8-20
  4. Повдигане с дъмбели за трапец: 1-2 загряващи серии + 3-4х8-20

Портър Котрел

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В днешната статия ще видим един страхотен начин, как да тренираме цялото си тяло когато разполагаме само с чифт дъмбели. Нека... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс