тренирай

Пет съвета за изграждане на Мускули от Арнолд Шварценегер

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 15 окт. 19 от Александър Георгиев

Колкото и години да минават, колкото и нови шампиони излизат, един винаги остава на върха! Арнолд Шварценегер е вдъхновил поколения билдери и обикновени хора да изградят тялото си. А и винаги когато Арнолд говори е добре да слушаме!

Съвет №1: Снимайте се

Започвайте и завършвайте всяка нова програма като се снимате. Правете си снимки отпред, отзад и от страни. Само така ще имате реална представа какво сте постигнали през този период. Сравнявайте снимките и правете промените спрямо тях.

Съвет №2: Тренирайте базово

Докато не качите поне 15 кг мускулна маса, не се отклонявайте от базовите упражнения. Клек, тяга, лег, военни преси и още няколко са упражненията, които трябва да правите. Има време за концентрирано сгъване или кик бек.

Съвет №3: Вкарайте кръвта в мускула

Напомпването е нещо, което трябва да търсите. Правете стрикно упражненията и се старайте да напълните тренирания мускул с кръв. Кръвта е тази която ще донесе протеина до мускулите!

Съвет №4: Не правете единични повторения

Бодибилдинга не е вдигане на тежки щанги за по 1-2 повторения. Бодибилдинга е серии с по 8-12 повторения. Това не са леки повторения, това трябва да бъдат най-тежките повторения които сте правили.

Съвет №5: Почивайте

Вземете си ден или два пълна почивка, не тренирайте, не мислете за тренировки, просто почивайте. Откъснете се от всичко свързано с бодибилдинга и разтоварете съзнанието си. След тази почивка вие ще сте заредени за нова порция желязо.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още