сряда , 27 януари 2021
Начало » Тренировъчни принципи » Пет съвета за изграждане на Мускули от Арнолд Шварценегер
Пет съвета за изграждане на Мускули от Арнолд Шварценегер

Пет съвета за изграждане на Мускули от Арнолд Шварценегер

Колкото и години да минават, колкото и нови шампиони излизат, един винаги остава на върха! Арнолд Шварценегер е вдъхновил поколения билдери и обикновени хора да изградят тялото си. А и винаги когато Арнолд говори е добре да слушаме!

Съвет №1: Снимайте се

Започвайте и завършвайте всяка нова програма като се снимате. Правете си снимки отпред, отзад и от страни. Само така ще имате реална представа какво сте постигнали през този период. Сравнявайте снимките и правете промените спрямо тях.

Съвет №2: Тренирайте базово

Докато не качите поне 15 кг мускулна маса, не се отклонявайте от базовите упражнения. Клек, тяга, лег, военни преси и още няколко са упражненията, които трябва да правите. Има време за концентрирано сгъване или кик бек.

Съвет №3: Вкарайте кръвта в мускула

Напомпването е нещо, което трябва да търсите. Правете стрикно упражненията и се старайте да напълните тренирания мускул с кръв. Кръвта е тази която ще донесе протеина до мускулите!

Съвет №4: Не правете единични повторения

Бодибилдинга не е вдигане на тежки щанги за по 1-2 повторения. Бодибилдинга е серии с по 8-12 повторения. Това не са леки повторения, това трябва да бъдат най-тежките повторения които сте правили.

Съвет №5: Почивайте

Вземете си ден или два пълна почивка, не тренирайте, не мислете за тренировки, просто почивайте. Откъснете се от всичко свързано с бодибилдинга и разтоварете съзнанието си. След тази почивка вие ще сте заредени за нова порция желязо.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*