сряда , 27 януари 2021
Начало » Тренировъчни принципи » ТРИ техники с които да преминем отвъд мускулният отказ
ТРИ техники с които да преминем отвъд мускулният отказ

ТРИ техники с които да преминем отвъд мускулният отказ

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренирането до мускулен отказ е сред най-добрите начини да направим тренировката си продуктивна. Въпреки това преминаването на тази граница от време на време дава нов и допълнителен тласък на мускулния растеж.

Как да стигнем отвъд отказа?

Форсирани Повторения

За тази техника ще ви трябва партньор и то опитен. Идеята е когато направите с мъка последното повторение от работната серия да получите лека помощ за още 2-3. Точно тук си личи опитния партньор. Помоща трябва да те точно толкова, колкото да ви помогне с мъка да направите допълнителните повторения, а не да ви отнема натоварването. Правете форсирани повторения само в последната работна серия и не всяка тренировка. Веднъж на 2-3 тренировки за мускулна група е ОК!

Предпочитани упражнения за форсирани серии: Бенч-преси всички видове, Раменни преси, Сгъване с щанга.

Разтоварващи серии

Идеална техника, ако тренирате сам. Разтоварващите серии са сред най-добрите техники за повишаване на интензивноста. Как се правят?

След края на работната серия без почивка намаляме тежеста с 10% и прави нова серия до отказ. Намаляме с още 10% и нова серия до отказ. Това е. От този метод боли! Много боли, особенно ако правите бавно и стриктно повторенията. И, тук не трябва да се прекалява веднъж на 2-3 тренировки е повече от достатъчно.

Предпочитани упражнения: Всички за които се използва крипец или машини с „магазин“, разтваряне в страни с дъмбели, флайс, раменни преси, бенч-преси, сгъване с дъмбели, разгъване на скрипец и други.

Почивка – пауза

Тежката артилерия! Любимия метод на Майк Менцер и Данте Трудел. Как се прави? Най-добрия вариант е след края на работната серия да починем за 10-15 секунди и да направим още 3-4 повторения до отлаз, след нови 10-15 секунди почивка финални 2-3 повторения и край. Отново се прави само в последната работна серия. Тук също препоръката е веднъж на 2-3 тренировки.

Предпочитани упражнения: Бенч-преси, Раменни преси, Набиране и Кофички

Забранени упражнения за допълнителни техники: КЛЕК и МЪРТВА ТЯГА!

Каквото и да изберете – Умната! Безопастността е преди всичко!

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*