Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

ТРИ причини за липса на прогрес

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 11 сеп. 19 от Александър Георгиев

Тренирате с едни и същи тежести!

Ако, тренирате със същите тежести, както и миналата година, ще изглеждате по същия начин. Има пряка зависимост между нарастването на тежестите и нарастването на мускулите. Помните ли първия принцип на бодибилдинга?!

Основната ви цел трябва да бъде постоянен прогрес в ГОЛЕМИТЕ Упражнения - Клек, Мъртва тяга, Повдигане от лег и Военни преси! Те са гръбнака на всяка една ефективна тренировка. Изградете програмата си около тях и ще се радвате на много мощ и сила, а те ще ви донесат жадуваните мускули!

Не почивате достатъчно!

Това, че по време на тренировка мускулите се напомват и излиза някоя друга вена, нищо не означава. Растежа става извън залата. Дори нещо повече, в залата ние разрушаваме муслулите и реално след тренировка те са по-слаби и малки. Въпреки заблудата от напомпването.

За да нарастне мускула, трябва време. Първо трябва да се възстанови от тренировката, а след това нараства. Това отнема дни! Тренирайки твърде дълго и твърде често, саботираме този процес! За обикновените трениращи най-добрата схема е почивните дни да са повече от тренировъчните. С други думи не повече от ТРИ тренировки седмично! А, ако влагате големи усилия в по-горе посочените четири упражнения то може би две тренировки за 7 дни е по-добрия вариант!

Не се храните достатъчно!

Ако не се храните с адекватно количество качествена храна всичките усилия, които влагате в горните две точки отиват по-дяволите. Трябва да си подсигурите достатъчно количество протеин и качествени калории, които да ви изградят новите мускули. Приемайте около 2 гр протеини на килограм телесно тегло и поне 300-400 калории над обичайното ви ниво и вече сте стъпили на правия път!

 

 

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес видим любимите упражнения на Арнолд Шварценегер, който според него трябва да са в основата на всяка една програма, що... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! През 70-те години на миналия век се заражда Златната Ера на бодибилдинга. Това е времето на Арнолд, Франко Колумбо, Лу Фериньо,... Прочети повече
Грешка №1: Фокусиране върху тежестта От много години постоянно повтаряне, че за да стане един мускул по-голям, то той трябва да стане по-силен! Но....приемането буквално... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар