тренирай

ТРИ причини за липса на прогрес

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 11 сеп. 19 от Александър Георгиев

Тренирате с едни и същи тежести!

Ако, тренирате със същите тежести, както и миналата година, ще изглеждате по същия начин. Има пряка зависимост между нарастването на тежестите и нарастването на мускулите. Помните ли първия принцип на бодибилдинга?!

Основната ви цел трябва да бъде постоянен прогрес в ГОЛЕМИТЕ Упражнения - Клек, Мъртва тяга, Повдигане от лег и Военни преси! Те са гръбнака на всяка една ефективна тренировка. Изградете програмата си около тях и ще се радвате на много мощ и сила, а те ще ви донесат жадуваните мускули!

Не почивате достатъчно!

Това, че по време на тренировка мускулите се напомват и излиза някоя друга вена, нищо не означава. Растежа става извън залата. Дори нещо повече, в залата ние разрушаваме муслулите и реално след тренировка те са по-слаби и малки. Въпреки заблудата от напомпването.

За да нарастне мускула, трябва време. Първо трябва да се възстанови от тренировката, а след това нараства. Това отнема дни! Тренирайки твърде дълго и твърде често, саботираме този процес! За обикновените трениращи най-добрата схема е почивните дни да са повече от тренировъчните. С други думи не повече от ТРИ тренировки седмично! А, ако влагате големи усилия в по-горе посочените четири упражнения то може би две тренировки за 7 дни е по-добрия вариант!

Не се храните достатъчно!

Ако не се храните с адекватно количество качествена храна всичките усилия, които влагате в горните две точки отиват по-дяволите. Трябва да си подсигурите достатъчно количество протеин и качествени калории, които да ви изградят новите мускули. Приемайте около 2 гр протеини на килограм телесно тегло и поне 300-400 калории над обичайното ви ниво и вече сте стъпили на правия път!

 

 

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още