сряда , 27 януари 2021
Начало » Тренировъчни принципи » ТРИ причини за липса на прогрес
ТРИ причини за липса на прогрес

ТРИ причини за липса на прогрес

Тренирате с едни и същи тежести!

Ако, тренирате със същите тежести, както и миналата година, ще изглеждате по същия начин. Има пряка зависимост между нарастването на тежестите и нарастването на мускулите. Помните ли първия принцип на бодибилдинга?!

Основната ви цел трябва да бъде постоянен прогрес в ГОЛЕМИТЕ Упражнения – Клек, Мъртва тяга, Повдигане от лег и Военни преси! Те са гръбнака на всяка една ефективна тренировка. Изградете програмата си около тях и ще се радвате на много мощ и сила, а те ще ви донесат жадуваните мускули!

Не почивате достатъчно!

Това, че по време на тренировка мускулите се напомват и излиза някоя друга вена, нищо не означава. Растежа става извън залата. Дори нещо повече, в залата ние разрушаваме муслулите и реално след тренировка те са по-слаби и малки. Въпреки заблудата от напомпването.

За да нарастне мускула, трябва време. Първо трябва да се възстанови от тренировката, а след това нараства. Това отнема дни! Тренирайки твърде дълго и твърде често, саботираме този процес! За обикновените трениращи най-добрата схема е почивните дни да са повече от тренировъчните. С други думи не повече от ТРИ тренировки седмично! А, ако влагате големи усилия в по-горе посочените четири упражнения то може би две тренировки за 7 дни е по-добрия вариант!

Не се храните достатъчно!

Ако не се храните с адекватно количество качествена храна всичките усилия, които влагате в горните две точки отиват по-дяволите. Трябва да си подсигурите достатъчно количество протеин и качествени калории, които да ви изградят новите мускули. Приемайте около 2 гр протеини на килограм телесно тегло и поне 300-400 калории над обичайното ви ниво и вече сте стъпили на правия път!

 

 

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*