четвъртък , 27 февруари 2020
Начало » Тренировки » Цялото тяло в ТРИ упражнения
Цялото тяло в ТРИ упражнения

Цялото тяло в ТРИ упражнения

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Можем ли да тренираме ефективно цялото тяло само с три упражнения? Преди да отговорим първосигнално НЕ, нека да помислим малко.

Трудно е, но не е невъзможно! За целта трябва да изберем упражнения, които да покрият цялото тяло. Разбира се ще трябва да се откажем от някои неща, но основното си остава. Ето и упражненията за целта:

Клек – къде без него 🙂 половината тяло е от кръста надолу, а кое упражнение може да натовари всички мускули? Разбира се, че клека! Да видим кои мускули ще натоварим:

  • Основни мускулиЧетириглав бедрен мускул и голям седалищен мускул
  • Вторични мускули – Задни бедра, адуктори, корем

Кофички – за това упражнение казват, че е това за горната част на тялото, което е клека за долната!

  • Основни мускулиГърди
  • Вторични мускулиТрицепси, предно рамо

Набиране – Основно дърпащо упражнение, което се е доказало години наред. Няма голям и широк гръб без него.

  • Основни мускулиШирок гръбен мускул
  • Вторични мускулиЗадно рамо, долна част на трапеца, терес майор и терес минор, бицепси

Нека сега да сглобим и една програма:

  1. Клек – 5х15,12,10,8,12
  2. Кофички – 3х8-12 суперсерия с:
  3. Набиране – 3х8-12

Тази тренировка минава в графата съкратени и е за хора, които с „нормални“ тренировки нямат резултати. Също така е удачна и за тези, които нямат време, ежедневието им е претоварено и не могат да се възстановяват добре. Ако давате всичко от себе си тренирате до отказ и се стремите да повишавате силата, то две тренировки седмично са напълно достатъчни.

Специализиран тренировъчен наръчник, пълен с илюстрации и напътствия! Над 100 упражнения и техните варианти! Вижте, кое упражнение кои мускули натоварва!

Научи Повече!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*