сряда , 27 май 2020
Начало » Тренировъчни принципи » Тренировка по време на отпуска – Да или Не
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировка по време на отпуска – Да или Не

Тренировка по време на отпуска – Да или Не

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днешната статия е провокирана от редица имейли, които получих наскоро. В тях момчетата ми описват опасенията си, че докато са на море няма къде да тренират. Което от своя страна ги притеснява, че ще загубят постигнатото до сега. Ако и на вас този въпрос ви се върти в главата, моля продължете да четете.

И така, както се споменава в ТАЗИ статия, няма нищо лошо в почивката, дори напротив. Убеден съм, че тя е толкова важна колкото  тренировките. Да предположим, че през последната година сте тренирали здраво и последователно и сте отсъствали от залата само заради някой зимен грип. Натрупаната умора в мускулите и цялата ви нервна система е такава, че рано или късно ще бъдете „принудени“ да пропуснете някоя друга седмица.

Преди време бях получил един имейл от момче, което се беше уплашило, че мускулите му вместо да растат се смаляват. Бях сигурен за какво става въпрос, а проведения в последствие разговор, затвърди това което вече знаех. Оказа се типичния капан в който повечето трениращи попадат – чести и непрекъснати  тренировки, малка почивка и неориентирано към целта хранене.

Какво се случи?! Просто дадох съвет да мине 2 седмици на пълна почивка, увеличаване на съня и наблягане на храната! След първата седмица получих нов имейл от същото момче, което не можеше да повярва как се е променило тялото му само за 7 дни, а дори не бе тренирал.

Мога да ви кажа,че това не е изолиран случай. Просто ви споменавам последния такъв, а за изминалите 2 месеца те са общо 4! Какво означава това?

Много просто,  радвайте се на почивката си и не се тревожете за останалото, най-вероятно точно това е „хапчето“ , което ще ви презареди за нови подвизи след като се върнете обратно в залата!

И, не се страхувайте! Мускули изграждани с месеци и години, няма как да изчезнат за 2 седмици 😉

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*