вторник , 4 август 2020
Начало » Тренировки » Тренировката за РЪЦЕ на Рон Тюфел – Мистър Тийн Америка 1975
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировката за РЪЦЕ на Рон Тюфел – Мистър Тийн Америка 1975

Тренировката за РЪЦЕ на Рон Тюфел – Мистър Тийн Америка 1975

Рон Тюфел е един от най-добрите млади културисти през 70-те години на миналия век. Макар и не много висок (167 см) Рон успява да изгради едно впечатляващо тяло. При тегло малко под 90 кг показва едни невероятни ръце с 46 см обиколка.

Рон е роден спортист! Минава през училишните отбори по борба и американски футбол. Тези спортове му се отдават с такава лекота, че търси и други предизвикателства. Намира ги в залата с тежести. Така Тюфел открива един нов свят!

През 1975 година една 18 годишен Рон Тюфел стъпва на върха и става най-добрия млад културист, спечелвайки Мистър Тийн Америка! Две години по-късно вече е и Мистър Америка за мъже!

Тюфел тренира по добре познатия сплит през 70-те:

 • Понеделник: Гърди+Гръб
 • Вторник: Рамо+Ръце
 • Сряда: Крака
 • Четвъртък: Гърди+Гръб
 • Петък: Рамо+Ръце
 • Събота: Крака
 • Неделя: ПОЧИВКА

Това е времето на Арнолд Шварценегер и няма как този начин на трениране да не е на мода. Въпреки, че шест дни в седмицата и високия обем да не е най-удачния вариант за обикновен трениращ, то разпределението на мускулите си ги бива.

Тренировката за Ръце на Рон Тюфел:

 1. Скотово сгъване – 5х8
 2. Сгъване с щанга прав – 5х8-10
 3. Сгъване с дъмбели от сед – 5х12
 4. Разгъване на скрипец – 4х15
 5. Френско разгъване от лег – 4х10
 6. Разгъване с дъмбел над глава – 4х12

 

Рон Тюфел

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*