тренирай

Тренировката за РЪЦЕ на Рон Тюфел - Мистър Тийн Америка 1975

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 28 юли 19 от Александър Георгиев

Рон Тюфел е един от най-добрите млади културисти през 70-те години на миналия век. Макар и не много висок (167 см) Рон успява да изгради едно впечатляващо тяло. При тегло малко под 90 кг показва едни невероятни ръце с 46 см обиколка.

Рон е роден спортист! Минава през училишните отбори по борба и американски футбол. Тези спортове му се отдават с такава лекота, че търси и други предизвикателства. Намира ги в залата с тежести. Така Тюфел открива един нов свят!

През 1975 година една 18 годишен Рон Тюфел стъпва на върха и става най-добрия млад културист, спечелвайки Мистър Тийн Америка! Две години по-късно вече е и Мистър Америка за мъже!

Тюфел тренира по добре познатия сплит през 70-те:

 • Понеделник: Гърди+Гръб
 • Вторник: Рамо+Ръце
 • Сряда: Крака
 • Четвъртък: Гърди+Гръб
 • Петък: Рамо+Ръце
 • Събота: Крака
 • Неделя: ПОЧИВКА

Това е времето на Арнолд Шварценегер и няма как този начин на трениране да не е на мода. Въпреки, че шест дни в седмицата и високия обем да не е най-удачния вариант за обикновен трениращ, то разпределението на мускулите си ги бива.

Тренировката за Ръце на Рон Тюфел:

 1. Скотово сгъване - 5х8
 2. Сгъване с щанга прав - 5х8-10
 3. Сгъване с дъмбели от сед - 5х12
 4. Разгъване на скрипец - 4х15
 5. Френско разгъване от лег - 4х10
 6. Разгъване с дъмбел над глава - 4х12

 

Рон Тюфел

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс