сряда , 21 октомври 2020
Начало » Домашни тренировки » Тренирай у дома
Тренирай у дома

Тренирай у дома

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! На всеки в един или друг момент му се е случвало да не може да посещава фитнес залата. Всеки има моменти, когато все нещо друго е по-важно. От друга страна има хора, които не понасят масовите зали или пък се срамуват и не се чувстват удобно там.

Какъвто и да е случая имам едно чудесно предложение за домашна тренировка, която определено може да ви натовари здраво. Подсигурете си чифт разглобяеми дъмбели, малко свободно място и за започваме!

Програма “ Домашен Войн“

  1. Клек с дъмбели3х12 – Вземете по един дъмбел във всяка ръка и започнете да правите клекове. Дъмбелите стоят свободно в страни от тялото. Някои наричат това упражнение „фермерски клек“
  2. Редуващи се раменни преси прав – 3х12 – Супер упражнение за рамена и трицепси. Важна подробност е „почиващата“ ръка е тази горе, а не тази долу. Т.е. изтласкваме дъмбелите нагоре и от тази позиция правим едно повторение с едната ръка после с другата.
  3. Лицеви опори – 3х12 – бавни и стриктни повторения, когато почнете да правите повече от 12 повторения, вдигнете краката на подложка (легло, диван, стол), за да вдигнем нивото на натоварване.
  4. Гребане с дъмбел – 3х12 – Хванете дъмбела с една ръка, наведете се напред и с другата ръка се подпрете на нещо за опора – маса или стол. Гребете бавно и под контрол.
  5. Чуково сгъване с дъмбели – 3х12 – Дръжте дъмбелите все едно държите дръжка на чук. Сега сгъвайте и разгъвайте като през цялото време палците сочат нагоре.

Това е 5 упражнения по 3 серии с 12 повторения. Общо трябва да ви отнеме около 30 минути. Регулирайте тежестите така, че да може да правите предписаните 12 повторения! Отделете 3 дни в седмицата (например Понеделник-Сряда-Петък) и вече ще сте по пътя към по-добрата ви форма!

 

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*