вторник , 7 юли 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Прави Мускули с Класика която Работи
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Прави Мускули с Класика която Работи

Прави Мускули с Класика която Работи

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Не веднъж в нашия сайт е ставало дума, че ние обикновените трениращи нямаме нищо общо с културистите от списанията. Не веднъж сме обяснявали за огромната разлика, която има между нас. Разлика в генетиката, разлика във възстановяването, разлика в храненето, разлика в начина на живот и не на последно място разликата в използването на „добавки“ 🙂

Днес отново ще изведем на фокус една „семпла“ програма за един типичен обикновен трениращ. Човек, който тренира в свободното си време и въпреки всичките си затруднения и дефицити иска да има резултат от това, което прави.

Предложението днес е за три тренировъчни дни в седмицата, като се редуват тренировка А и тренировка Б (през ден). Разделението е на базата на най-първия сплит в бодибилдинга, а именно „горна-долна част“, който въпреки „модерното“ мислене е супер ефективен!

Тренировка А:

 1. Бенч-преси – 2х6-10
 2. Гребане с щанга – 2х6-10
 3. Военни преси – 2х6-10
 4. Набиране – 2х6-10
 5. Кофички – 2х6-10
 6. Сгъване с щанга – 2х6-10

Тренировка Б

 1. Преден клек – 2х10-15
 2. Румънска тяга – 2х10-15
 3. Български клек – 2х10-15
 4. Повдигане за прасец с дъмбел в ръка – 2х10-15
 5. Коремни преси от наклон – 2х15-20
 6. Повдигане краката от вис – 2х15-20

Пояснения:

 • Преди всяка тренировка правим общо загряване за 10-15 минути.Целта е да повишим температурата на тялото.
 • Посочени са само работните серии, преди тях се правят от 1 до 3 загряващи в зависимост от упражнение, тежестта и мястото му в програмата.
 • Първата работна серия е най-тежка и се прави „почти до отказ“ или до едно повторение преди отказа. Целта тук е да вдигнем колкото се може по-голяма тежест.
 • Втората работна серия е с намалено тегло около 10% и се изпълнява до отказ. Тук вече не мислим толкова за тежестта, като целта е да доведем мускула до фалит
 • Когато в първата серия стигнем горния брой повторения, качваме тежестта с 2-3%
 • След тренировката правим 10-15 минути „разпускащо“ кардио на пътека или колело

BRAWN Библия на Хардгейнъра! ВСИЧКО!!! За правилните тренировки, за точните упражнения, за методите на качване, за правилното хранене и най-важното… ТОВА Е СЪОБРАЗЕНО С НАС, ОБИКНОВЕНИТЕ ТРЕНИРАЩИ!!!

Научи Повече!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

3 коментара

 1. Кирил Йорданов

  Здравейте. Благодаря много за представената програма. Имам въпрос, който е доста тъп, но искам да съм сигурен. Редуването е примерно така: понеделник- програма А, сряда -Б и петък отново А т.е. програма А се прави 2 пъти седмично?

  • Александър Георгиев

   Редуването продължава и следващия понеделник е тренировка Б, след това А и после пак Б. Така че първата седмицата имаме 2 пъти А и 1 път Б, а втората обратно. За цикъл от 2 седмици всяка една тренировка се прави 3 пъти.

   • Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Желая ви хубав ден и прогрес в тренировките.

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*