четвъртък , 28 май 2020
Начало » Тренировки » Кръгова Тренировка за Всеки Случай
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Кръгова Тренировка за Всеки Случай

Кръгова Тренировка за Всеки Случай

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Опитвали ли сте Кръгова Тренировка? Ама истинска?

Може би е малко смешен въпроса, но съдейки по общото възприятие то това най-общо е „тренировка за начинаещи“ 🙂 Позволете ми да не се съглася!

Допуска се една много съществена грешка да се сравнява кръговата тренировка с тренировката за цялото тяло препоръчвана като начална стъпка. Структурата на сериите в кръговата тренировка е коренно различна от другите тренировки и самото име подсказва за това.Тя наподобява тренировъчния метод на легендарния културист Боб Гайда.

Ето и основните моменти:

 • Избират се най-общо от 6 до 12 упражнения които покриват цялото тяло.
 • Упражненията се подреждат в такава последователност, че да се редуват бутащи и дърпащи движения
 • Изпълнява се една серия от първото упражнение, след това серия от второто, после от третото и така до последното с минимална почивка. Това е един кръг. Почиваме 2-3 минути и идва ред на втори кръг. Общо 2-3 кръга са напълно достатъчно.
 • В един кръг се натоварват всички мускули по тялото, а не както при стандартните тренировки, първо всички серии за едното упражнение, а после за другото.
 • Програмата се прави 2-3 пъти седмично.

Примерна програма:

 1. Лег – преси :  12-15 повторения
 2. Мъртва тяга с дъмбели: 12-15 повторения
 3. Повдигане от лег с дъмбели: 10-12 повторения
 4. Придърпване на скрипец пред гърди: 10-12 повторения
 5. Раменни преси с дъмбели: 10-12 повторения
 6. Сгъване с дъмбели: 10-12 повторения
 7. Коремни преси: 15-20 повторения

Предварително загрейте цялото си тяло и направете по няколко вработващи серии. Нека тежестите са такива, че да може да направите спокойно повторенията за целия кръг. Тук не гоним „голямата щанга“.

За кого е тази тренировка. На практика за всеки няма значение мъж или жена.Често се препоръчва в периодите след тежък силов цикъл за допълнително възстановяване, за начинаещи с малко по-големи почивки, ако се връщате в залата след почивка и дори за сваляне на тегло. Този тип тренировка кара цялото тяло да работи, засилва кръвообращението, консумацията на кислород и горенето на калории.

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*