сряда , 23 септември 2020
Начало » Звезди на 80-те и 90-те » Еди Робинсън – Железният
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Еди Робинсън – Железният

Еди Робинсън – Железният

Еди Робинсън е роден на 22 септември 1964 година, в град Ейкрън, щата Охайо. За него може да се каже, че е съвършения силов атлет!

Още в ранна тинейджърска възраст, той е добър играч по американски футбол. Притежаващ бързина и сила, дори може да се каже, че е звездата на отбора. Успоредно с тренировките по футбол Еди посещава и фитнес салона.

Тренировките с тежести му се отдават удивително лесно. Бързо качва сила и тегло, дори е раздвоен кой спорт да избере. Съдбата обаче си знае работата, през 1982 година Еди се премества във Флорида и там попада в среда, която винаги е търсел.

Еди Робинсън е супер надарен и буквално генетично чудо. Вдига огромни щанги за годините си, дори за теглото си. Наред с всичко това изгражда и впечатляваща мускулатура, с която буквално помита всичко и печели редица състезания за младежи. В периода 1982 – 1984 печели всяко едно състезание на което се яви!

Еди обича да демонстрира своята сила и редовно участва в състезания по повдигане от лег, дори се състезава и в клека. През 1985 участва в състезание Strong Man в категория до 100 кг и постига зашеметяващите 575 паунда (261,05 кг) в повдигането от лег и забележете 825 паунда (374,55 кг) клек. А е само на 21!

През следващата 1986 година постига и най-големия си връх в силовите състезания – поставя нов световен рекорд в категория до 100 кг с 610 паунда ( 276,94 кг).

Новата цел вече е ясна – да спечели професионална карта в бодибилдинга. След само 3 години и 2 неуспешни опита, през 1989 година Еди печели Абсолютната категория в националния шампионат. Така се сдобива с мечтаната профи карта!

В професионалната дивизия вече конкуренцията е жестока въпреки това през 1990 година печели първото си професионално състезание. Класира се 6-ти в „Ноща на Шампионите“ и влиза в 10-ката ма Мистър Олимпия!

Класира се 10-ти, точно в единствената Олимпия  в историята с допинг контрол. В началото на 1990 година организаторите предупреждават всички състезатели за това. Еди не иска да рискува първото си появяване на голямата сцена и се готви абсолютно чисто. Въпреки, че по неговите думи „ е имало момчета, които са знаели как да преминат теста“.

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*

 

...