понеделник , 13 юли 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Франк Зейн – Мистър Олимпия 1977, 1978, 1979
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Франк Зейн – Мистър Олимпия 1977, 1978, 1979

Франк Зейн – Мистър Олимпия 1977, 1978, 1979

Франк Зейн е роден на 28 юни 1942 година в град Кингстън, щата Пенсилвания. Първите стъпки в тренировките с тежести Франк прави когато е на 14. Както всеки един от нас и той си е имал причина за това.

Като малък, често е попадал в улични схватки с хлапета от другите квартали и тези битки не винаги завършвали добре за него. Тренировките с тежести оказват своето влияние и Франк вече няма подобни проблеми. Любовта към бодибилдинга  в него надделява и той има вече нова цел – състезателния подиум.

Когато става на 19 години се явява на  първото си състезание, което не завършва така както очаква. Класира се 17-ти от 17 участници!  Това определено действа демотивиращо, но Зейн е твърдо решен да остави своя следа в бодибилдинга!

Франк Зейн и типичен ектоморф със слаба костна система, рано разбира, че ще му е много трудно да изгради огромна мускулна маса и набляга на естетичната визия. Тя в последствие се превръща в негова запазена марка.

Франк Зейн побеждава своите опоненти с цялостната си визия в, която няма слаби звена или пък прекалено развити мускулни групи. Дори Арнолд не може да повярва, че е победен от по-лекия Франк и с раздразнение споделя: „Как може да ме победи един макарон с 43 см ръце“.

След време Арнолд и Франк стават приятели и имат много, много здрави тренировки заедно. Любопитното е, че  по време състезателната си кариера Франк е бил и преподавател по математика. Малко известен факт, но това на практика обяснява интелигентността, с която той подхожда към изграждането на тялото си.

Върха в бодибилдинг кариерата на Зейн е триумфа в най-голямото състезание Мистър Олимпия – цели три пъти. Той е първият и последен Мистър Олимпия с тегло под 90 кг!

Франк Зейн

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*