Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Франк Зейн - Мистър Олимпия 1977, 1978, 1979

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 07 апр. 19 от Александър Георгиев

Франк Зейн е роден на 28 юни 1942 година в град Кингстън, щата Пенсилвания. Първите стъпки в тренировките с тежести Франк прави когато е на 14. Както всеки един от нас и той си е имал причина за това.

Като малък, често е попадал в улични схватки с хлапета от другите квартали и тези битки не винаги завършвали добре за него. Тренировките с тежести оказват своето влияние и Франк вече няма подобни проблеми. Любовта към бодибилдинга  в него надделява и той има вече нова цел – състезателния подиум.

Когато става на 19 години се явява на  първото си състезание, което не завършва така както очаква. Класира се 17-ти от 17 участници!  Това определено действа демотивиращо, но Зейн е твърдо решен да остави своя следа в бодибилдинга!

Франк Зейн и типичен ектоморф със слаба костна система, рано разбира, че ще му е много трудно да изгради огромна мускулна маса и набляга на естетичната визия. Тя в последствие се превръща в негова запазена марка.

Франк Зейн побеждава своите опоненти с цялостната си визия в, която няма слаби звена или пък прекалено развити мускулни групи. Дори Арнолд не може да повярва, че е победен от по-лекия Франк и с раздразнение споделя: „Как може да ме победи един макарон с 43 см ръце“.

След време Арнолд и Франк стават приятели и имат много, много здрави тренировки заедно. Любопитното е, че  по време състезателната си кариера Франк е бил и преподавател по математика. Малко известен факт, но това на практика обяснява интелигентността, с която той подхожда към изграждането на тялото си.

Върха в бодибилдинг кариерата на Зейн е триумфа в най-голямото състезание Мистър Олимпия - цели три пъти. Той е първият и последен Мистър Олимпия с тегло под 90 кг!

Франк Зейн

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато говорим за Златната ера, няма как да не споменем Франко Колумбо. Най-добрият приятел на Арнолд Шварценегер, отличен културист и може... Прочети повече
Бил Пърл е един от най-великите културисти в историята на бодибилдинга, в последствие уважаван треньор, автор на книги и ментор на много билдери като Крис... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един трениращ отдал се на желязната игра в началото е имал свой кумир, който да следва. Такъв за много билдери... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още