понеделник , 25 януари 2021
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Тренировката на Арнолд за коремна преса
Тренировката на Арнолд за коремна преса

Тренировката на Арнолд за коремна преса

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да видим една програма на седем кратния Мистър Олимпия Арнолд Шварценегер! Тази тренировка Арнолд прави в периода, когато се готви за състезание.

Шварценегер е тренирал корема в началото на всяка тренировка и на практика 6 дни в седмицата. Маратоните, които е правел в залата всеки ден без неделята и ниско въглехидратната диета, благоприятстват за създаването на една от най-впечатляващите коремни преси!

Ето и програмата :

  1. Повдигане краката от вис – 3-5х25-30
  2. Коремни преси с ръце зад главата – 3-5х25-30
  3. Повдигане на краката от лег – 3-5х25-30
  4. Усукване на тялото от сед с лост на раменете –3-5х25-30
  5. Хиперекстензии – 3-5х25-30
  6. Събиране на тялото и краката от сед на лежанка – 3-5х25-30

Това е доста сериозна тренировка, при това изпълнявана шест дни в седмицата! С тази програма Арнолд тренира цялата средна секция на тялото – долна част на корема, горна част на корема, страничните коси мускули и кръста.

Въпреки, че е класическа тренировка за корем от 70-те години на миналия век, то се съмнявам, че всеки да може да тренира като Арнолд! За това ползвайте статията чисто информативно, а ако ви хрумне някоя идея, която до приложите е добре дошло 🙂

Едно обаче трябва да е ясно, ако имате излишни мазнини по-корема и не сте взели мерки с диетата, дори и тази програма няма да ви помогне!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*