сряда , 27 януари 2021
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Тренировката за Крака на Арнолд Шварценегер
Тренировката за Крака на Арнолд Шварценегер

Тренировката за Крака на Арнолд Шварценегер

Малко известен факт, че в  началото на своята кариера Арнолд не се е славел с добри крака.  Да той е бил много добър културист дори тогава и е побеждавал на почти всяко състезание, но и конкуренцията му в Европа по това време не е била на ниво!

След като пристига в Америка, Шварценегер се сблъсква с една съвсем, друга реалност. Още  в началото през 1968 година Франк Зейн му забива доста здрав и звучен шамар побеждавайки го в първото му състезание на Американска земя! Арнолд не може да повярва! Та той е с цели 25 килограма по-тежък! Има големи ръце, гръб и гърди – как може?!

Може разбира се! Младия Арнолд е бил доста голям, но не достатъчно обработен, с изоставащи крака и най-вече прасци. Както ни показва историята Шварценегер никога не си оставя магарето в калта и се захваща сериозно да поправи нещата.

Ако упоритостта и целенасочеността в тълковния речник имат илюстрации, то снимката на Арнолд спокойно може да послужи за това! Арнолд има достатъчно ум да проумее проблема и да го признае! Както казва в свои интервюта всяко нещо си има цена и ако силно го желаеш трябва да платиш цената, не някой друг път, а сега – точно сега. Отделете време плащайте цената всеки божи ден и ако сте постоянни и търпеливи, ще дойде време в което да се порадваме на това което сме платили – авансово!

Цената, която той плаща са дълги и тежки тренировки, години наред докато не стигне на върха и не остане дълго време там.

Тренировка за крака:

  1. Клек с щанга – 5х6-8
  2. Вертикална лег преса – 4х10-12 в суперсерия с:
  3. Преден клек  4х10-12
  4. Разгъване краката от сед – 5х15-20
  5. Сгъване от лег за задни бедра – 6х10-15
  6. Прасци – прав на калф машина – 5х20
  7. Магарешко повдигане на пръсти – 5х20

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*