неделя , 29 ноември 2020
Начало » Бодибилдинг пионери » Лео Робърт – Мистър Вселена 1955
Лео Робърт – Мистър Вселена 1955

Лео Робърт – Мистър Вселена 1955

Лео Робърт е първия канадец в историята спечелил най-престижната титла по това време Мистър Вселена! Роден през 1921 година в Квебек, Канада, Лео израства като дете обичащо и трениращо …. хокей на лед! Малко странно, но това е спорта, който е на почит в този край и Лео Робърт не прави изключение.

Това продължава докато Лео не завършва гимназия. Приключил с училището Робърт започва работа като докер на пристанището. Не минава много време, за да разбере, че не е достатъчно физически силен за да върши тази работа. Напуска и започва да работи канцеларска работа в офис.

Тук обаче изниква друг проблем. Спортувайки през цялото си детство и младежки години, застояването на бюро никак не му се отразява добре. Напълнява значително!

Така, през 1944 година на 23 години, Лео Робърт влиза за първи път в залата с тежести – решен да промени тялото си! Първия месец е направо трагичен, Лео не вижда никакъв резултат и е на път да се откаже! Добре, че има приятели до себе си, които го разубеждават! След три месеца тренировки вече се вижда минимален напредък и това е достатъчно за Робърт да повярва, че е на прав път.

Три години по-късно Лео Робърт печели първото си състезание по културизъм Мистър Монреал. През следващите 7 години Робърт се явява на общо 5 състезания, печели Мистър Канада и винаги е в призовата тройка на останалите, докато не идва големия удар и не печели Мистър Вселена 1955 г!

Тренировките на Лео Робърт са типични за този период, като тренира цялото си тяло 3 пъти седмично. Но има и една особеност. Тренира горната си част сутрин, а долната следобед, като за горна част прави общо 4 упражнения, а за долна общо 3!

Ето някои известни размери от най-добрите години на Лео Робърт:

  • Ръст – 170 см
  • Тегло – 79 кг
  • Гръден кош – 120 см
  • Ръце – 46,5 см

Лео Робърт – Мистър Вселена 1955

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*