Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Лео Робърт - Мистър Вселена 1955

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 10 апр. 19 от Александър Георгиев

Лео Робърт е първия канадец в историята спечелил най-престижната титла по това време Мистър Вселена! Роден през 1921 година в Квебек, Канада, Лео израства като дете обичащо и трениращо .... хокей на лед! Малко странно, но това е спорта, който е на почит в този край и Лео Робърт не прави изключение.

Това продължава докато Лео не завършва гимназия. Приключил с училището Робърт започва работа като докер на пристанището. Не минава много време, за да разбере, че не е достатъчно физически силен за да върши тази работа. Напуска и започва да работи канцеларска работа в офис.

Тук обаче изниква друг проблем. Спортувайки през цялото си детство и младежки години, застояването на бюро никак не му се отразява добре. Напълнява значително!

Така, през 1944 година на 23 години, Лео Робърт влиза за първи път в залата с тежести - решен да промени тялото си! Първия месец е направо трагичен, Лео не вижда никакъв резултат и е на път да се откаже! Добре, че има приятели до себе си, които го разубеждават! След три месеца тренировки вече се вижда минимален напредък и това е достатъчно за Робърт да повярва, че е на прав път.

Три години по-късно Лео Робърт печели първото си състезание по културизъм Мистър Монреал. През следващите 7 години Робърт се явява на общо 5 състезания, печели Мистър Канада и винаги е в призовата тройка на останалите, докато не идва големия удар и не печели Мистър Вселена 1955 г!

Тренировките на Лео Робърт са типични за този период, като тренира цялото си тяло 3 пъти седмично. Но има и една особеност. Тренира горната си част сутрин, а долната следобед, като за горна част прави общо 4 упражнения, а за долна общо 3!

Ето някои известни размери от най-добрите години на Лео Робърт:

  • Ръст - 170 см
  • Тегло - 79 кг
  • Гръден кош - 120 см
  • Ръце - 46,5 см

Лео Робърт - Мистър Вселена 1955

Сподели с приятели

Подобни статии

Марк Бери (1896–1958) е шампион на САЩ по вдигане на тежести и един от „пионерите” в тежката атлетика. Той е треньор на олимпийският им отбор... Прочети повече
Алан Стефан: - Прибавянето на размери може да бъде лесно, но изисква по-здрава тренировка, отколкото традиционната бодибилдинг програма. В този курс аз ще очертая три... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както не веднъж е ставало дума, ние сме фенове на "старите" билдери и физиките които те демонстрират. Тела като на Джон... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още
Айвън Дънбар