сряда , 27 януари 2021
Начало » Упражнения » Кофички – най-доброто бутащо упражнение!
Кофички – най-доброто бутащо упражнение!

Кофички – най-доброто бутащо упражнение!

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще разгледаме едно от най-добрите базови упражнения за горната част на тялото – КОФИЧКИ!

Не случайно старите билдери казват, че кофичките за горната част на тялото са това, което е клека за долната му част. Ако се замислим ще видим колко истина има в това твърдение!

Кофичките са от групата на основните и базови упражнения, които натоварват цели мускулни зони. Те са с голям принос към изграждането на общата мускулна маса и сила в горната част на тялото. Това е „бутащо“ упражнение и изпълнявате ли го правилно ще натоварите основно гърдите, раменете и трицепсите си.

Кофичките са великолепна алтернатива на повдигането на щанга от лег. Всъщност може би някои от вас знаят, а може би не, но в началото на 20-ти век кофичките са били основното упражнение за развитието на гръдните мускули.

Чак години след това се появява изтласкването на щанга от лег. Силовите атлети по това време са изграждали мускулите си с упражнения като клек, изхвърляне на щанга над глава, мъртва тяга, кофички, набирания, гребания и сгъване с щанга.

Тези прости програми са правели чудеса. Дори не са имали отделни упражнения за трицепс, изтласкванията над глава и кофичките са вършили чудесна работа за тях. Погледнете снимки на някой бодибилдер от 40-те и 50-те години нима нямат добре развити гърди?

За гърди или трицепси?

Навярно сте чували, че има кофички за гърди и кофички за трицепс. Ако питате мен няма такова нещо или поне не трябва да приемаме нещата толкова буквално!

Това е базово упражнение, няма как да изолирате единия мускул от другия. В това упражнение те работят в комплект. Единственото, което може да се направи е леко да се пренасочи натоварването.

Ако тялото е приведено напред основното натоварване пада върху гърдите, предните рамена и трицепсите. Ако тялото е изправено, натоварването в гърдите леко отслабва и се прехвърля към другите участващи мускули.

В заключение, кофичките са много ефективно упражнение.Те са това за гърдите,рамената и трицепсите, което е набирането за гърба и бицепсите. Кофичките може да изпълняваме на всякъде. Te заедно с набирания са упражнения, които дори изпълнявани със собствено тегло могат да бъдат ужасно ефективни!

Вашия илюстрован наръчник за изграждане на МУСКУЛИ! Без значение дали сега започвате или тренирате от години , тази книга ще бъде вашия верен тренировъчен партньор! Над 100 упражнения и техните варианти, с илюстрации, описания и напътствия!

Научи Повече!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*