неделя , 9 август 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960

Чък Сайпс – Мистър Вселена 1960

Чък Сайпс е роден на 22 август 1932 година в Стърлинг, щата Илинойс. Сайпс е звезда от 60-години и една от легендите на „Златната ера“ в бодибилдинга. Освен, че е сред най-масивните, то той е може би най-силния културист по това време!

Причината да започне тренировки е повече от прозаична, Чък е трябвало да натрупа килограми и да стане по-масивен, тъй като е искал да влезе в отбора по футбол на гимназията. По това време той е бил слабо хлапе с тегло, далеч от нормалното .Така открива вдигането на тежести и остава запленен от тях.

Състезателната си кариера започва когато е на 26 години, малко по-късно от своите съвременници, но въпреки това има успешна бодибилдинг кариера която трае цели 15 години! Печели Мистър Америка, Мистър Вселена и се класира на 2-то място на Мистър Олимпия през 1967 година, победен единствено от шампиона Серджо Олива!

Чък Сайпс е известен със своята не повторима сила, често е участвал в силови демонстрации. Огъвал е железа, късал е тестета карти, надувал е до пръсване различни гумени пликове. Също така има данни за нечовешко повдигане от лег! Разбира се тези данни не са официални, но медиите по това време тиражират изпълнение от 260 килограма!

Всичко това Чък Сайпс прави, без специални приспособления, на обикновена лежанка, без стреч фанела каквато се използва днес по състезанията и напълно натурален! Това го нарежда сред най-силните културисти за всички времена.

Ето и размерите на Сайпс в най-добрата му форма:

  • ръст – 182 см
  • тегло – 102 кг
  • гръден кош – 139 см
  • талия – 83 см
  • ръце – 53 см
  • бедра – 68 см
  • прасци – 46 см

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*