четвъртък , 14 ноември 2019
Начало » Тренировки » Ударен метод за Мускулна маса от Чет Йортън
Ударен метод за Мускулна маса от Чет Йортън

Ударен метод за Мускулна маса от Чет Йортън

Здравейте приятели н Тренирай.БГ! Днес ще ви представя една програма за мускулна маса от бащата на натуралния бодибилдинг Чет Йортън.

Тази тренировка той е използвал за натрупване на първоначалната си мускулна маса. Само за седем месеца Йортън успява да качи 17 килограма напълно натурално.

Както всички културисти по това време,Чет Йортън тренира три пъти седмично цялото тяло в една тренировка. Различното обаче при него е, че той  тренира сутрин и след това вечерта на същия ден е повтарял тренировка! Разбира се има и едно условие. Вечерната тренировка е с леко намалена тежест. Освен това Йортън  е редувал дни с много тежко, със средно и с леко натоварване. Ето и тренировката:

Понеделник – Сряда – Петък

 1. Пълен клек – 3х10-12
 2. Хекен клек – 3х10-12
 3. Повдигане от лег – 3х8-10
 4. Мъртва тяга – 3х8-10
 5. Раменни преси с щанга – 3х8-10
 6. Сгъване с щанга за бицепси – 3х8-10
 7. Френско разгъване от стоеж – 3х8-10
 8. Повдигане на пръсти с щанга на гърба – 3х10-12

Само 8 базови упражнения изпълнявани два пъти дневно , три дена в седмицата! Йортън препоръчва добра храна всеки ден и здрав сън всяка нощ. Най-добрите размери на Чет Йортън в добрите му времена са:

 • ръст – 180 см
 • тегло – 95 кг
 • гръден кош – 132 см
 • талия – 76 см
 • ръце – 48 см
 • бедра – 66 см
 • прасци – 46 см
 • врат – 46 см

Чет Йортън

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*