петък , 29 май 2020
Начало » Само за Хардгейнери » Мускулна маса в ДВА работни дни – 7 част
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Мускулна маса в ДВА работни дни – 7 част

Мускулна маса в ДВА работни дни – 7 част

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако се питате защо нямате желания резултат от тренировките, то може би ще намерите отговора в тази статия.

Много от трениращите особено по-младите в опита си да качат мускулна маса се хвърлят на 4-5 дневни сплитове по подобие на бодибилдинг звездите. Имат си отделни дни за гърди, гръб и т.н. Натоварват всеки мускул с 3-4 дори 5 упражнения от всеки възможен ъгъл защото така трябва!

Хм…това с трябването е доста спорен въпрос. Ако се запознаете с Анатомията на вашите мускули ще разберете, защо клек, лег, тяга, военни преси, гребане с щанга, набиране, кофички и други подобни упражнения се наричат базови!

Другия и не по-малко важен момент е, че просто се копира без да се мисли. Този правил така, онзи така, а Мистър Олимпия така. Приятели, ние не сме като културистите. Това не ни е професия, ние тренираме в свободното си време и с ограничени финанси. Ние нямаме генетиката на елитните състезатели и не приемаме химия! Тогава? Защо да правим нещо, което е обречено на неуспех от самото начало?

Нашите тренировки трябва да са съобразени с нашата действителност! С нашето възстановяване, с нашето ежедневие и с нашите възможности да се храним качествено. Тогава и само тогава имаме шансове да изградим мускули отвъд това, което имаме в момента. Ето и днешното предложение:

Тренировка А:

 1. Клек с щанга – 3х8-12
 2. Напади с щанга – 2х12-20
 3. Повдигане от лег с щанга – 3х6-10
 4. Бутане от лег с тесен хват – 2х8-12
 5. Гребане с щанга – 3х6-10
 6. Вертолет – 2х8-12

2-3 дни почивка

Тренировка Б:

 1. Мъртва тяга – 2х6-10
 2. Набиране – 3х макс
 3. Военни преси – 3х6-10
 4. Кофички – 2х макс
 5. Сгъване с щанга – 3х6-10
 6. Повдигане за прасци с дъмбел – 2х12-20

2-3 дни почивка

Имаме две тренировки, в които упражненията са подредени така, че тренираме цялото си тяло. Тренировките А и Б се редуват през 2 или 3 дни в зависимост от възстановяването. Добър вариант е и с фиксирани дни през седмицата. Например – понеделник и четвъртък, вторник и петък или сряда и събота за тези които могат да отделят само един ден в работно време.

Посочените серии са работни, към тях се добавят от 1 до 3 загряващи в зависимост от упражнението, неговото място в програмата и тежестта, с която го правим. Всяка тренировка започва с общо загряване, леко кардио за 10-тина минути и 1-2 упражнения за корем и кръст.

На тези, които решат да опитат пожелавам Успех!

BRAWN Библия на Хардгейнъра! ВСИЧКО!!! За правилните тренировки, за точните упражнения, за методите на качване, за правилното хранене и най-важното… ТОВА Е СЪОБРАЗЕНО С НАС, ОБИКНОВЕНИТЕ ТРЕНИРАЩИ!!!

Научи Повече!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*