Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Ли Лабрада - Мистър Вселена 1985

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 31 мар. 19 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще запознаем с един от най-естетичните културисти за всички времена, а именно Ли Лабрада!

Ли Лабрада е роден на 8 март 1960 година в град Хавана, Куба. Въпреки ранните емигрантски години, Лабрада успява да направи уникално успешна бодибилдинг кариера. В началото на своята кариера той е повлиян от Майк Манцер и следва буквално всичко което прочете.

Не след дълго на базата на вече натрупания опит той решава да намери свой собствен път. Ли Лабрада е достатъчно интелигентен да открие,че само той може да знае и да разбере как тялото му реагира. По метода на „пробата и грешката“ Лабрада изработва свой собствен стил на трениране. Първоначално тренира в следния двудвевен сплит:

 • Ден I:Гърди, Рамо, Трицепс, Корем
 • Ден II:Гръб, Бицепс, Крака

Освен това леко увеличава сериите за упражнение в сравнение с препоръчваното от Менцер. Също прави тренировката си във цикли от три фази – фаза с ниска интензивност, фаза с висока интензивност и силова фаза – като всяка една от тях трае 4-6 седмици. Този разумен подход му се отблагодарява и след 2 години вече е време за три дневен сплит. Отново класика!

 • Ден I: Гърди;Рамо;Трицепс
 • Ден II: Гръб;Бицепс;Корем
 • Ден III: ПОЧИВКА
 • Ден IV: Бедра;Задни бедра;Прасци
 • Ден V: Гърди;Рамо;Трицепс
 • Ден VI: ПОЧИВКА
 • Ден VII: Гръб;Бицепс;Корем
 • Ден VIII: Бедра;Задни бедра;Прасци
 • Ден IХ: ПОЧИВКА

Лабрада тренира вече два дни и един почива и продължава стриктно да следва своя цикличен подход. Както се вижда този сплит е развитие и продължение на първия. Това би трябвало да ви подскаже, че пред нас стой един доста умен и последователен мъж.

Днес всеки скача от тренировка на тренировка и от сплит на сплит без никаква логика и последователност, така въртенето в кръг и тъпченето на едно място е поголовно. Разберете всяко нещо се прави стъпка по стъпка –  НЯМА ДРУГ НАЧИН!

Ли Лабрада доказва, че най-важния "мускул" е в главата и успява да изгради тяло на топ ниво. Въпреки сравнително дребния си ръст Ли побеждава далеч по-големи и обемни съперници. Всъщност е бил цели 7 пъти финалист и в първата четворка на Мистър Олимпия!

Въпреки това Лабрада винаги е бил здраво стъпил на земята. В едно негово интервю прочетох,че е казал на жена си, че ако не спечели Мистър Олимпия докато стане на 35 години, ще се откаже и ще се захване с нещо друго. Най-близо до тази цел е през 1989 година когато се класира втори след Ли Хейни

През 1990 година пред Лабрада се отдава златен шанс. Тогава IFBB решават да въведат допинг контрол и той вижда своя шанс. Той е сравнително малък на килограми и липсата на стероиди не е така очебийна при него както при по-големите момчета. На тази Олимпия много от натуралните бодибилдери имат шанса да се класират по-добре от обикновено.

Състезателите се пазят и доста преди състезанието се изчистват от забранените субстанции, а други дори не рискуват и се готвят абсолютно натурално. Това е добре за спорта, но е пагубно за бизнеса и за това Мистър Олимпия през 1990 остава първата и последната такава с допинг тест!

През тази година Ли Лабрада се класира отново 2-ри, а за мнозина той трябва да е победител, първи и за седми пореден път Мистър Олимпия става съименника му Ли Хейни. Дали от политика, дали заради това,че Хейни изравнява рекорда на Арнолд Шварценегер, не се знае, но е факт,  че Хейни се явява във форма далеч от най-добрата. Ограниченията с допинг теста са си казали думата.

За съжаление Ли Лабрада никога не успява да спечели Мистър Олимпия и на 35 както е заявил приключва. Не след дълго основава своя собствена компания за хранителни добавки Labrada Nutrition. Днес тази компания е една сред лидерите на пазара. През цялата си кариера Ли Лабрада печели цели 22 титли от професионални турнири, а през 2004 година влиза в залата на славата на IFBB!

Ли Лабрада

Сподели с приятели

Подобни статии

Майк Крисчън е една от звездите на 80-те години на миналия век. Роден на 5 февруари 1955 година в Кливлънд Охайо. Едва 10 годишен се... Прочети повече
Пол Дилет е роден в Монреал, Канада на 12 април 1965 година. От най-ранна възраст се занимава със спорт, като най-любимият е футбола. Всъщност говорим... Прочети повече
Портър Котрел е Американска бодибилдинг звезда от края на 80-те и началото на 90-те години на 20-ти век. През 1974 година, едва 12 годишен Котрел... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още