сряда , 27 май 2020
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Лари Скот – Първият Мистър Олимпия
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Лари Скот – Първият Мистър Олимпия

Лари Скот – Първият Мистър Олимпия

Лари Скот – Легендата!  Това е човекът, който ще остане завинаги в историята на бодибилдинга, като първия носител на титлата Мистър Олимпия! Лари Скот е и първия културист, които прекрачва границата от 50 см обиколка на ръката!

Той е кръстник на едно от най-известните и ефективни упражнения за бицепс, а именно „скотово сгъване“. Въпреки, че Винс Жиронда  измисля упражнението, то Лари е човека, който го популяризира!

Лари Скот е роден на 12 октомври 1938 година в Блекфут, щата Айдахо. Започва да се занимава с бодибилдинг когато е на 16 години. По това време той е слабо хлапе с тесни рамене и почти никакви мускули. Скот решава да промени това, а тренировките с тежести са идеалния начин за това. С напредъка, нарастват и мечтите. Лари започва да мечтае за състезателна кариера и нещо повече – за Мистър Америка!

Рано разбира,че да сбъдне тази своя мечта, той трябва да е в подходяща за целта среда. Първата стъпка е да се премести в слънчева Калифорния.

През 1959 година Лари Скот печели първото си състезание Мистър Айдахо. Това е и момента за промяната. Лари заминава за Калифорния. Там той тренира в залата на легендарния Винс Жиронда, който се явява и негов наставник. През следващата година печели Мистър Калифорния.

Лари Скот е симпатично момче, мускулест с руси коси, а това привлича хората. Не след дълго получава покана да участва е няколко холивудски филма. Но това по-скоро е като леко отклонение от целта която има.

През 1962 година печели Мистър Америка в неговата категория, а през 1964 стъпва на най-високия връх Мистър Вселена. От тук нататък за него няма предизвикателства, спечелил е всичко!

През 1965 година братята Джо и Бен Уайдър решават да създадат състезание, което да събере всички най-добри културисти и шампиони на едно място и от тях да се определи най-добрия. Лари Скот е впечатлен от възможността веднъж за винаги да покаже кой е номер едно.

През 1965 година Лари Скот е истинска звезда, той е известен и достатъчно добър да смачка конкуренцията. Печели първата Олимпия!

Следващата година той решава да затвърди успеха си и отново печели.Този път обаче среща доста сериозна съпротива от един млад индианец на име Харолд Пул и кубинския емигрант Серджо Олива.

Решил,че няма какво и на кого повече да доказва Лари Скот се оттегля непобеден!

Размерите на Лари Скот в най-добрата му форма:

  • ръст – 174 см
  • тегло – 94 кг
  • гръден кош – 130 см
  • талия – 76 см
  • ръце – 51 см
  • бедра – 67 см
  • прасци – 44 см

Лари Скот – Мистър Олимпия 1965, 1966 г

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*