тренирай

Кейси Виатор - Най-младият Мистър Америка

2 Коментара
Сподели с приятели
Публикувано на 16 мар. 19 от Александър Георгиев

Кейси Виатор е роден на 4 септември 1951 година в градчето Лафает, щата Луизиана. За тези, които се интересуват от история знаят, че Кейси е роден с една от най-добрите генетики за бодибилдинг. Не случайно той става и най-младия Мистър Америка когато е само на 19 години!

Кейси Виатор започва състезателната си кариера започва през 1968 година, като участва на Мистър Луизиана и влиза в тройката, а е почти на 17! През следващата 1969 година участва на Мистър Америка за тийнейджъри и заема 6-то място, но печели награда за най-добри ръце и най-мускулест състезател.

Има щастието да се запознае с Артур Джоунс бащата на високо интензивните тренировки и започва да тренира под неговия строг поглед. Това сътрудничество му се отблагодарява и през следващата 1970 година Кейси Виатор печели Мистър Америка в три различни възрастови групи! Печели Мистър Америка за тийнейджъри, за младежи и малко по-късно през годината Мистър Америка за мъже, а още не е навършил 20 години!

Кейси става посланик на високи интензивните тренировки и олицетворение на Артур Джоунс и неговата теория. През 1982 година Кейси Виатор слага край на състезателната си кариера, като заема почетното 3-то място на Мистър Олимпия.

Кейси Виатор ще остане завинаги в историята с участието си в  Колорадския експеримент на Артур Джоунс проведен през 1973 година. Той продължава 4 седмици през който Виатор качва почти 29 кг мускули и стопява малко над 8 кг мазнини! Нещо, което никой друг не е правил преди, а и до сега!

Кейси Виатор

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес да видим една програма на седем кратния Мистър Олимпия Арнолд Шварценегер! Тази тренировка Арнолд прави в периода, когато се... Прочети повече
Майк Менцер е сред най-великите културисти  в историята. Той е толкова различен, че създава собствена бодибилдинг теория в противовес на общо приетите порядки и разбирания.... Прочети повече
Франк Зейн е човека, който продължава линията наложена от Стив Рийвс, линия на естетика и симетрия. Зейн налага своята фигура постепенно и с голямо търпение... Прочети повече

2 коментара

  1. Здравей Сашо. Прекрасна тема си постнал поздравления! Ще е интересно за мен и аудиторията в сайта със сигурност да разберем начина с подробните му стъпки отностно Колорадския експеримент. Поздрави!

    1. Да много е интересна темата, надявам се да попаднем на достоверен източник, за да направим точна статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.