тренирай

Само за Хардгейнъри - 3

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 01 фев. 19 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма да крия, че този раздел на сайта ми е най-любим и днес искам да ви предложа още една тренировка тип Хардгейнър. Както не веднъж е ставало дума тук, ние обикновените трениращи нямаме нищо общо с културистите.

Нашия бодибилдинг е съвсем различен и това трябва да е ясно. Ние тренираме в свободното си време, със затруднени възстановителна способност, а и не на последно място в повечето случаи с ограничен бюджет. Разбира се няма нищо лошо да се възхищаваме на звездите от списанията. Дори нещо повече, може да взимаме пример от тяхната упоритост и постоянство, защото това наистина са важни качества. Да се възхищаваме на техните успехи, но това е всичко. Техните тренировки не работят за нас!

Ето какво работи!

Малко на брой базови упражнения, които натоварват цели мускулни зони. Почивните дни да са повече от тренировъчните. Поне един почивен ден след всеки тренировъчен. И, най-важното всичко трябва да е подчинено на това, да станем по-силни!

Тренировка А:

 1. Клякане с щанга - 2х8-12
 2. Бенч-преси - 2х6-8
 3. Бутане от лег с тесен хват - 1х8-10
 4. Сгъване с щанга - 2х6-8
 5. Коремни преси - 2х15-20

Тренировка Б:

 1. Частична мъртва тяга - 1х6-8
 2. Горен скрипец пред гърди - 2х8-10
 3. Военни преси - 2х6-8
 4. Повдигане от стоеж за прасци - 2х15-20

Пояснения:

 • Показаните серии са работни, всеки сам да прецени колко загряващи да направи. При клек и тягата, особено ако са големи тежестите ще трябва да са поне 3-4!
 • Клека се прави бавно и под контрол. След бенч-пресите пускаме една серия от лег с тесен хват да изтощим до край гърдите и трицепсите.
 • Тягата е частична, тъй като целта е отслабим действието на краката и да наблегнем на гърба. Правим само една серия с максимална тежест за дадените повторения. За тези от вас, които са на "ти" с набирането могат да заменят скрипеца. Но, за мен скрипеца дава по-добър контрол и може хубаво да изцедим "перките" 🙂
 • След всяка тренировка се почива един или два дни. Ако откриете, че три тренировки седмично през ден ви идват в повече, то може би по-добрата идея е две тренировки за период от 7 дни или иначе казано: Понеделни и Четвъртък или Вторник и Петък или нещо подобно.
 • Основната цел трябва да е насочена към повишаване на силата!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с... Прочети повече
Брукс Кубик разказва: Тренировъчната реалност е, че 90% от посещаващите нашата зала ходят на работа, за да изкарват пари за да живеят. Ти знаеш от... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс