Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Майк Менцер - Мистър Heavy Duty

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 24 фев. 19 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представа кратка ретроспекция на бодибилдинг кариерата на Майк Менцер.

Менцер е създателя на системата Heavy Duty и ще остане като един от най-великите културисти в историята на бодибилдинга! Той е толкова различен, че създава собствена бодибилдинг теория в противовес на общо приетите порядки и разбирания.

Изгражда своята Heavy Duty система стъпвайки върху основите поставени от Артур Джоунс. Развива до такава степен методиката, че към днешна дата има милиони фенове и последователи.

Майк Менцер е роден на 15 ноември 1951 година. Започва да се интересува от бодибилдинг когато е на 12 години. Мотива е повече от стандартен, в ръцете му попада списание от чиято корица го гледа Бил Пърл. На тази възраст са и първите му тренировки, по това време тежи само 43 килограма.

Майк изчита всичко, което му попада пред очите, дори се осмелява да пише и на кумира си от списанието, който от своя страна му помага със съвети. Тренировките му са стандартни и общия брой е не повече от три седмично. Очевидно Майк притежава добра генетика и за три години с общи тренировки три пъти седмично покачва теглото си на 75 килограма, а е само на 15 години!

Но това не е всичко, той има невероятното постижение от 165 килограма в повдигане от лег. Невероятно нали, а е само на 15! Бил Пърл е впечатлен и вижда в младия Менцер бъдеща звезда. Всъщност той е впечатлен и от Рей Менцер, по-малкия брат на Майк.

Двете момчета са невероятно силни, дори малко известен факт е, че Рей е с  по-добри силови показатели. Години по-късно Бил Пърл споменава в свое интервю за невероятната сила на братя Менцер.

Първото състезание на Майк е през 1969 година, което не приключва така както той иска. Това го кара да експериментира с тренировки и методи докато през 1971 година на Мистър Америка за младежи не се запознава с Кейси Виатор. На това състезание Майк е 10-ти, а Кейси 1-ви!

Въпреки това между двете момчета се завързва приятелство. Кейси дава на Майк координатите на своя треньор и ментор, а той се оказва не кой да е, а самият Артур Джоунс, бащата на високо интензивните тренировки!

Това се оказва повратна точка в развитието и възприятието на Менцер за изграждане на мускули.Така се заражда и основата на бъдещата Heavy Duty методика. Майк се превръща в супер звезда и през 1978 година печели световния шампионат с абсолютен брой точки, нещо което никой друг не е успял да постигне.

Майк Менцер има близо 10 годишна бодибилдинг кариера, която е повече от успешна. Единствената титла която му се изплъзва е Мистър Олимпия.

Ето и всичките състезания в които Менцер участва:

1971 -Мистър Америка /младежи/-10-то място

1972 -Мистър Америка /младежи/-2-ро място

1975 -Мистър Америка -3-то място

1975 -Мистър САЩ -2-ро място

1976 -Мистър Америка – Абсолютен шампион

1976 -Мистър Вселена – 2-ро място

1977 -Мистър Северна Америка -Абсолютен шампион

1977 -Мистър Вселена -2-ро място

1978 -Мистър САЩ – 1-во място

1978 - Мистър Вселена – Абсолютен шампион

1979 -Канада Про Купа- 2-ро място

1979 -Флорида Про  Купа-1-во място

1979 -Нощта на шампионите -3-то място

1979 -Мистър Олимпия – 1-во място /тежка категория/ и 2-ро в общото класиране

1979 -Питсбърг Про Купа-2-ро място

1979 -Южна Про Купа – 1-во място

1980 -Мистър Олимпия -5-то място

Мистър Олимпия през 1980 година се оказва и последното състезание за Майк Менцер. След това злополучно за него състезание, той отдава времето си в развитие на своята методика. Написва книгите „Хеви Дюти“ и нейното развитие „Хеви Дюти ІІ“, които се превръщат в хит и дават световна известност на тренировъчния метод.

За съжаление Майк Менцер напуска този свят на 10 юни 2001 година, вследствие на здравословни проблеми, част от които има по наследство. Няколко дни по късно почива и неговия брат и верен последовател Рей Менцер.

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Когато говорим за Златната ера, няма как да не споменем Франко Колумбо. Най-добрият приятел на Арнолд Шварценегер, отличен културист и може... Прочети повече
Бил Пърл е един от най-великите културисти в историята на бодибилдинга, в последствие уважаван треньор, автор на книги и ментор на много билдери като Крис... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки един трениращ отдал се на желязната игра в началото е имал свой кумир, който да следва. Такъв за много билдери... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано от Тренирай.БГ
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Енциклопедия на съвременния Бодибилдинг

Българското издание на най-популярната книга в света на културизма! Луксозно издание, твърди корици, уникални снимки и цели 792 страници!

Научи повече
Релефна коремна преса за 3 месеца

Без разводнена теория! Само практически съвети!Примерни хранителни режими за мъже и жени! Примерни тренировки!

Научи повече
Виж още