четвъртък , 19 септември 2019
Начало » Звезди на 80-те и 90-те » Тренировката за Гърди на Насър Ел Сонбати
Тренировката за Гърди на Насър Ел Сонбати

Тренировката за Гърди на Насър Ел Сонбати

Насър Ел Сонбати е един от най-огромните културисти на 90-те години на миналия век. С ръст от 180 см Ел Сонбати излиза на сцената с тегло минимум 120 кг, а в някои случаи почти 130 кг.

Роден на 15 октомври 1965 година в Щутгарт, Германия в интернационално семейство – баща египтянин,майка босненка. През 1985 година печели първата си титла и става младежки шампион на Германия.

Вече като професионалист печели едни от най-престижните титли в бодибилдинга като Ноща на шампионите – 1995 година и Арнолд Класик – 1999 година. А, що се отнася до Мистър Олимпия, там той винаги е бил сред основните претенденти, като най-доброто класиране е 2-ро място през 1997 година след Дориан Йейтс!

Тренировката за гърди на Насър Ел Сомбати:

  1. Изтласкване от полу-лег с дъмбели – 4х6-10* суперсерия с:
  2. Флайс от хоризонтален лег – 4х6-10
  3. Изтласкване с дъмбели от обратен наклон – 3х6-10 суперсерия с:
  4. Флайс от обратен наклон – 3х6-10
  5. Кросовър – 2х8-15**

* Първото упражнение се прави по метода „почивка-пауза“. След 6 стриктни повторения, Насър почива 10 секунди и прави още 2-3, след нови 10 секунди почивка прави финалните 1-2 повторения, след което минава на серия флайс.

**Финалното 5-то упражнение е за изцеждане на гърдите, правят се бавни, стриктни и с пикова контракция в края повторения.

 

P.S. За съжаление на 20 март 2013-та на 47 години Насър Ел Сонбати напуска този свят.

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Един коментар

  1. Велик и Огромен над огромните!Небесно ти Царство,Ахи!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*