тренирай

Как да изгаряме мазнини като Културистите

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 15 ян. 19 от Александър Георгиев

Свалянето на излишните килограми никак не е лесна задача. Това е един процес, който отнема време и разбира се трябва да е добре премислен. За да придобием представа как се случват нещата, нека да видим как подхождат културистите.

как да изгаряме мазнини

  1. Отделя се период от минимум 12 до 16 седмици за постигане на целта.
  2. Храната е добре обмислена и всички макроси - протеини, въглехидрати и мазнини са съобразени с моментното състояние и крайната цел.
  3. Увеличава се количеството на протеина с цел предпазване от мускулна загуба.
  4. Увеличават се здравословните мазнини за поддържане на хормоналният баланс и набавяне на енергия.
  5. Намаляват  се въглехидратите и се използват сложни такива.
  6. Тренировките остават тежки и се добавя кардио.
  7. Напредъка се анализира ежеседмично, чрез снимки и тяхното сравняване. На тази база се правят и необходимите корекции.
  8. Добра почивка, здрав сън, по-малко стрес и странични ангажименти
  9. Използвайте "мръсно хранене" не повече от веднъж седмично, не повече от веднъж на ден
  10. Дисциплина и последователност.

Последната точка е най-важна! Без дисциплина и последователност всичко по-горе рухва. И, преди някой да каже - ама те културистите взимат химия, хормони и т.н....

Да, така е! И, без тези медикаменти няма да са това което виждаме. Но, може да направим най-доброто от себе си и да покажем най-накрая мускулите които имаме, защото принципите са едни и същи!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако има еталон за красиво мъжко тяло, то несъмнено първото име, което изплува в съзнанието ни е това на Стив Рийвс... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Ако все още, нямате резултатите, които искате, най-вероятно някъде нещо бъркате. Без значение дали сте новаци в залата или пък тренирате... Прочети повече
Др. Кен Лейстнър: - Когато говоря на някого за серия състояща се от 50 повторения, то човека си мисли едно от двете:  "Това копеле съвсем... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс