четвъртък , 29 октомври 2020
Начало » Тренировъчни принципи » Как да изгаряме мазнини като Културистите
Как да изгаряме мазнини като Културистите

Как да изгаряме мазнини като Културистите

Свалянето на излишните килограми никак не е лесна задача. Това е един процес, който отнема време и разбира се трябва да е добре премислен. За да придобием представа как се случват нещата, нека да видим как подхождат културистите.

  1. Отделя се период от минимум 12 до 16 седмици за постигане на целта.
  2. Храната е добре обмислена и всички макроси – протеини, въглехидрати и мазнини са съобразени с моментното състояние и крайната цел.
  3. Увеличава се количеството на протеина с цел предпазване от мускулна загуба.
  4. Увеличават се здравословните мазнини за поддържане на хормоналният баланс и набавяне на енергия.
  5. Намаляват  се въглехидратите и се използват сложни такива.
  6. Тренировките остават тежки и се добавя кардио.
  7. Напредъка се анализира ежеседмично, чрез снимки и тяхното сравняване. На тази база се правят и необходимите корекции.
  8. Добра почивка, здрав сън, по-малко стрес и странични ангажименти
  9. Използвайте „мръсно хранене“ не повече от веднъж седмично, не повече от веднъж на ден
  10. Дисциплина и последователност.

Последната точка е най-важна! Без дисциплина и последователност всичко по-горе рухва. И, преди някой да каже – ама те културистите взимат химия, хормони и т.н….

Да, така е! И, без тези медикаменти няма да са това което виждаме. Но, може да направим най-доброто от себе си и да покажем най-накрая мускулите които имаме, защото принципите са едни и същи!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*