понеделник , 25 май 2020
На Вашето Внимание:
Начало » Звезди на 60-те и 70-те » Тренировката за Рамене на Лу Фериньо
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировката за Рамене на Лу Фериньо

Тренировката за Рамене на Лу Фериньо

Лу Фериньо е една от най-големите звезди на бодибилдинга през 70-те години на 20-ти век. Голям и масивен, Лу е сред културистите с най-много мускули по него.

Печели Мистър Америка през 1973 година, по-късно през същата година става и Мистър Вселена. През 1974 година повтаря успеха си и отново е Мистър Вселена, а на Мистър Олимпия…..е, там е втори! Победен само от един човек на име Арнолд Шварценегер.

Освен висок и почти 120 кг мускули, Лу Фериньо винаги се е отличавал с големите си плътни и обли рамена. Как ги е тренирал ли? Ето и отговора:

  1. Раменни преси с дъмбели от стоеж – Основното и силово упражнение в тренировката на Фериньо за рамена. Това упражнение натоварва и трите глави на раменните мускули в една или друга степен, а изпълнението му от стоеж позволява използването на по-големи тежести. Това е така, тъй като позволява лек чийтинг от краката при изтласкването.
  2. Разтваряне с дъмбели в страни от стоеж – класическо упражнение за страничната глава на рамото и Лу Фериньо не го пропуска. Особеното тук е, че за да работи с по-големи тежести Фериньо използва лек чийтинг нагоре при издигането, но при спускането е всичко под стриктен контрол.
  3. Разтваряне с дъмбели от наклон – тук тежестите са така подбрани, че всяка една фаза на движението да е стриктна и максимално точна. Фериньо сяда на ръба на пейка накланя се напред докато гърдите докоснат бедрата. Дъмбелите се докосват под бедрата и от там ръцете се издигат до хоризонтално положение.

Всяко едно от тези упражнения се прави в 4 работни серии с 10 до 12 повторения!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*