Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренировката за Рамене на Лу Фериньо

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 27 дек. 18 от Александър Георгиев

Лу Фериньо е една от най-големите звезди на бодибилдинга през 70-те години на 20-ти век. Голям и масивен, Лу е сред културистите с най-много мускули по него.

Печели Мистър Америка през 1973 година, по-късно през същата година става и Мистър Вселена. През 1974 година повтаря успеха си и отново е Мистър Вселена, а на Мистър Олимпия.....е, там е втори! Победен само от един човек на име Арнолд Шварценегер.

Освен висок и почти 120 кг мускули, Лу Фериньо винаги се е отличавал с големите си плътни и обли рамена. Как ги е тренирал ли? Ето и отговора:

  1. Раменни преси с дъмбели от стоеж - Основното и силово упражнение в тренировката на Фериньо за рамена. Това упражнение натоварва и трите глави на раменните мускули в една или друга степен, а изпълнението му от стоеж позволява използването на по-големи тежести. Това е така, тъй като позволява лек чийтинг от краката при изтласкването.
  2. Разтваряне с дъмбели в страни от стоеж - класическо упражнение за страничната глава на рамото и Лу Фериньо не го пропуска. Особеното тук е, че за да работи с по-големи тежести Фериньо използва лек чийтинг нагоре при издигането, но при спускането е всичко под стриктен контрол.
  3. Разтваряне с дъмбели от наклон - тук тежестите са така подбрани, че всяка една фаза на движението да е стриктна и максимално точна. Фериньо сяда на ръба на пейка накланя се напред докато гърдите докоснат бедрата. Дъмбелите се докосват под бедрата и от там ръцете се издигат до хоризонтално положение.

Всяко едно от тези упражнения се прави в 4 работни серии с 10 до 12 повторения!

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Дуейн " Скалата " Джонсън е един от най-здраво трениращите холивудски звезди. Пословичен със своята работна етика, Скалата изгражда може би... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още