тренирай

Само за Хардгейнъри - 2

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 17 дек. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще попълним любимата ни категория с "Хардгейнър" тренировки. Както не веднъж е ставало дума Хардгейнър може да бъде всеки един от нас.

Общото между слабичкото момче, което не може да повиши теглото си, семейния мъж, който работи по цял ден и едва намира време за тренировки или този, който тъпче на едно място от години е....липсата на резултат!

Основната цел на всяка една тренировка е прогреса в тежести или с други думи, трябва да станем по-силни от колкото сме сега. Това обикновено е ясно на всеки, но на практика не се получава. Основната причина е в претрупаните тренировки. Тренира се 4-5 пъти в седмицата, с по много упражнения. Стреми се да не се пропусне и най-малкия детайл, но се забравя основното! МУСКУЛИТЕ РАБОТЯТ ЗАЕДНО!

Точно тук е заровено кучето! Ако повишите силата си в ограничен брой базови упражнения, храните се с адекватно количество протеин и калории, спите достатъчно и почивате добре, то няма как да не увеличите теглото си! И, колкото по тежки щанги бутате или дърпате, толкова по-твърдо ще е каченото тегло. Този тип тренировки няма да ви направи културисти и няма да ви качи на сцената, но определено ще ви направи по-големи. А, колкото по-големи станете толкова повече материал ще има после за обработка. Е, натрупате ли материал то може да карате и тези "готините" упражнения на машините, които да оформят задното рамо, ромбоидните мускули, капката на бедрото, вътрешната част на гърдите, страничната глава на трицепса и всеки друг мускул, който сега повечето се стараят да не пропуснат 🙂

Ето и днешното предложение:

Тренировка А: ПОНЕДЕЛНИК

  1. Клек - 5х12,10,8,6,15
  2. Военни преси - 4,12,10,8,6
  3. Кофички - 3х макс

Тренировка Б: ЧЕТВЪРТЪК

  1. Мъртва тяга - 6х12,10,8,6,4,2
  2. Набиране с раменен подхват - 3х макс

Тренировката е супер опростена и имаме само 5 базови упражнения, които на практика покриват абсолютно всичко. В тренировка А натоварваме всички бутащи мускули, а в тренировка Б всички дърпащи.

Основния фокус на този тип програми е повишаване на силата. Важно е обаче това да става с една много добра форма на изпълнение, която да гарантира безопастност!

 

Сподели с приятели

Подобни статии

Кристофър Слоан: - Снощи говорих с моя чичо Кърк, който живее в Тексас. Той е висок 170 см, по-висок от мен с 3 см и... Прочети повече
Термина " Хардгейнър " е термин, който трайно се е настанил във фитнес залите. Той е свързван с хора, които не получават нужният резултат с... Прочети повече
Брукс Кубик разказва: Тренировъчната реалност е, че 90% от посещаващите нашата зала ходят на работа, за да изкарват пари за да живеят. Ти знаеш от... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още