тренирай

Винс Тейлър - Мистър Вечна Класа!

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 08 дек. 18 от Александър Георгиев

Винс Тейлър е американски културист и е роден през 1956 годнина на 25 август.  В младежките си години Винс е доста активен и се занимава с най-различни спортове, но най-много се задържа в Американският футбол.

Като военно служещ е изпратен в американска база в Европа и по-точно в Германия, град Берлин. Там сравнително късно на 26 години се запалва по бодибилдинга. Годините активен спорт и най-вероятно отличната генетика, донасят бързи резултати. Тейлър решава да се пусне на първото си състезание. Все още военен през 1983 година, Винс Тейлър се явява на Мистър Берлин и го печели!

Тази победа отваря нова перспектива пред него. Той решава да се насочи към професионалната сцена. Отделя следващите 4 години за тази цел. Пътя към мечтаната Про карта минава през титлата в Националния Шампионат на САЩ. През 1987 година, Винс остава на една ръка разстояние от нея не успявайки да спечели състезанието. Не така стоят нещата през следващата година. През 1988 година, вече на 32, Тейлър става Абсолютен шампион и влиза в редиците на Професионалистите! Целта е изпълнена само 6 години след влизането в залата 🙂

През следващата 1989 година Винс Тейлър прави фурор, печели "Ноща на шампионите" едно от най-големите професионални състезания и се класира 3-ти на Мистър Олимпия в първото си участие! Вече е голямо име и всеки се съобразява с него.

Бодибилдинг кариерата на Винс Тейлър трае близо 3 десетилетия, като през това време участва в 66 професионални състезания и печели 24 титли! Рекорд, който единствено Рони Колман успя да подобри. Има победи в две от най-големите състезания, като Арнолд Класик и Ноща на Шампионите, два пъти е бил 3-ти на Мистър Олимпия и общо 4 пъти финалист. Цели 5 пъти печели Мастерс Олимпия!

През 2007 година слага край на състезателната си кариера при това подобаващо - класира се 10-ти на Арнолд класик, а няколко седмици по-късно 3-ти на Австралия Про - при това на възраст от 51 години!

Винс Тейлър

Сподели с приятели

Подобни статии

Маркус Рул е немски професионален културист от края на 90-те години на миналия век и началото на този. В своя пик може да се похвали... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя легендарният Албърт Бекълс, човека известен със своето дълголетие в бодибилдинга и разбира се уникалните си бицепси. Роден... Прочети повече
Виктор Ричардс е сред звездните билдери на 90-те години. Макар без особенни постижения на състезателната сцена, Ричардс се превръща в синоним на чудовищната мускулна маса.... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още
Стив Рийвс