четвъртък , 19 септември 2019
Начало » Звезди на 80-те и 90-те » Винс Тейлър – Мистър Вечна Класа!
Винс Тейлър – Мистър Вечна Класа!

Винс Тейлър – Мистър Вечна Класа!

Винс Тейлър е американски културист и е роден през 1956 годнина на 25 август.  В младежките си години Винс е доста активен и се занимава с най-различни спортове, но най-много се задържа в Американският футбол.

Като военно служещ е изпратен в американска база в Европа и по-точно в Германия, град Берлин. Там сравнително късно на 26 години се запалва по бодибилдинга. Годините активен спорт и най-вероятно отличната генетика, донасят бързи резултати. Тейлър решава да се пусне на първото си състезание. Все още военен през 1983 година, Винс Тейлър се явява на Мистър Берлин и го печели!

Тази победа отваря нова перспектива пред него. Той решава да се насочи към професионалната сцена. Отделя следващите 4 години за тази цел. Пътя към мечтаната Про карта минава през титлата в Националния Шампионат на САЩ. През 1987 година, Винс остава на една ръка разстояние от нея не успявайки да спечели състезанието. Не така стоят нещата през следващата година. През 1988 година, вече на 32, Тейлър става Абсолютен шампион и влиза в редиците на Професионалистите! Целта е изпълнена само 6 години след влизането в залата 🙂

През следващата 1989 година Винс Тейлър прави фурор, печели „Ноща на шампионите“ едно от най-големите професионални състезания и се класира 3-ти на Мистър Олимпия в първото си участие! Вече е голямо име и всеки се съобразява с него.

Бодибилдинг кариерата на Винс Тейлър трае близо 3 десетилетия, като през това време участва в 66 професионални състезания и печели 24 титли! Рекорд, който единствено Рони Колман успя да подобри. Има победи в две от най-големите състезания, като Арнолд Класик и Ноща на Шампионите, два пъти е бил 3-ти на Мистър Олимпия и общо 4 пъти финалист. Цели 5 пъти печели Мастерс Олимпия!

През 2007 година слага край на състезателната си кариера при това подобаващо – класира се 10-ти на Арнолд класик, а няколко седмици по-късно 3-ти на Австралия Про – при това на възраст от 51 години!

Винс Тейлър

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*