тренирай

Синовете на Метала - едно интервю с Янко Борисов

Коментар
Сподели с приятели
Публикувано на 09 ное. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес имам един много интересен събеседник и вярвам, че ще привлечем вниманието ви с нашия разговор!

Александър Георгиев: Здрасти Янко, представи се моля те на нашите приятели от Тренирай.БГ

Янко Борисов:  Здравейте, на всички приятели и последователи на Тренирай.БГ, казвам се Янко Борисов, на 33 години. Преди всичко запален фен на желязната игра и покрай нея собственик на СК „Три Де Джим“ 3D GYM , в следствие на това се заинтересовах и ангажирах в още други бизнес дейности свързани с фитнес индустрията.

Използвам първите си думи, да отдам чест и почитания на вас и екипа на Тренирай.БГ, с големи адмирации и благодарности за всичко, което правят!  За развитието, обогатяването и разпространяването на информация и знания свързани с Желязната Игра!

Александър Георгиев: Какво те подтикна към железата

Янко Борисов:  Всичко започна, когато като нормален тинейджър, някъде около 16 годишен съм бил. Впечатлен и тласнат към тогавашната хлапешка мания (и сега я има, но е малко по-различна) да имаш големи ръце! Да си „здрав“. Да си як и силен. Да изглеждаш добре и впечатляващо, като мускулатура. Реших, че и аз искам да изглеждам така. Нещо вътрешно, може и до някъде да е било от комплекси, тъй като не бях кльощав, но нямах и големи ръце, а точно това исках най-вече 🙂

Имах много бегла представа за нещата и за упражненията. Почнах да тренирам с един приятел в една малка, домашно сглобена зала. Стая състояща се от една лежанка с лост, няколко дъмбела и един комбиниран уред – гладиатор. Нищо не разбирайки тогава правех едни същи упражнения всеки ден. Самото оборудване не предлагаше много разнообразие, особено за неразбиращ начинаещ без познания и креативност.

Това беше началото! Малкият ми тласък, с нормалните хлапешки разбирания –  да изглеждаш як, да си „здрав“, да имаш големи ръце! Сериозното зарибяване и интересуване към желязната игра дойде малко по-късно. Сменяйки си квартирата (живеех в чужбина тогава), наследих една лежанка с лост, един сглобяем дъмбел и няколко гумирани дискове-тежести. Така почна реално зарибяването. Тренирах си всеки ден, елементарни неща - вдигане от лег, сгъване за бицепс, изнасяне на дъмбел пред лицето и така.

С времето успявах да спестя средства и си купувах още тежести и аксесоари. В последствие почнах да се интересувам повече. Търсех да гледам и свалям различни клипчета и цели филми, като тук вече един филм даде тласъка към вманиачаването, така да го кажа, това е PUMPING IRON и документалния RAW IRON – The making of “Pumping Iron” посветен на 25 годишнината от създаването.

Тези два филма, придружени с още няколко видеа, пълни репортажи от Mr. Olympia от 98-ма, 99-та и още няколко си ги пусках всеки ден. Гледал съм ги доста пъти и така във времето видео колекцията и гледанията се увеличиха. От Mr. Olympia видеата до целите тренировъчни филми на отделните културисти. Горе-долу цялото ми свободно време минаваше в домашни тренировки и гледане на видеа и филми на тематика Bodybuilding.

Тъй като се зарибих след Ерата на Великият Дориан, за мен любимци се превърнаха Флекс Уилър, Кевин Леврони, Лий Прийст, Рони Колман, Шон Рей, Пол Дилет, Крис Кормие. Тях гледах с удивление и възхищение!

Александър Георгиев:  Как реши да минеш отвъд тренировките и да отвориш зала

Янко Борисов: Предполагам като всеки любител на желязната игра, който е бил част от нея за по-дълъг период, съм си мечтал и представял различни неща. От това да се състезавам до това да си имам своя зала или друга бизнес инициатива свързана със спорта. Което да ми носи удовлетворение и да ме кара да се чувствам добре.

Желязната игра вече бе е станала непроменлива  част от ежедневието ми, мой начин на живот. Лично аз постепенно почнах да не виждам много логичен смисъл и някаква сериозна полза от състезателната част, по-различна от личното, вътрешно задоволство и удовлетворение - тук това си беше, и още е де, неблагодарна работа, неблагодарен спорт, както казват, с оглед на инвестициите и рисковете.

През 2014 решен да направя нещо.Да се занимавам с нещо в индустрията, реших да си направя моя заличка. Нещо по-скромно, нещо отговарящо на възможности ми. Където да мога аз и моите приятели също да тренираме в подходящата атмосфера. Да си го направя според моите виждания и разбирания, тъй като бях тренирал в някои хубави зали до този момент и имах наблюдения за нещата – кое как трябва и кое как не трябва да се прави.

Така с желание, отдаденост и дисциплина се роди и продължава да се развива 3D GYM произхождащо от нашето мото Desire Dedication Discipline !

Александър Георгиев: Успя ли да реализираш визията си за една функционална зала с 3D Gym?

Янко Борисов: Моята визия за една наистина добра и функционална зала е по-различна и е на по-друго ниво, от това в което сме в момента, но и това ще успеем да реализираме.

В момента обаче, мога с гордост и удовлетворение да кажа, че успяхме да изградим и достигнем едно доста добро ниво в нашата заличка. Имаме всичко необходимо за една добра, функционална и ползотворна тренировка. Дори, и повече с иновациите на TRYON, които смело мога да твърдя, че с иновацията и разнообразието си вдигат нивото! Разбира се, развитието не спира и ние се стремим постоянно да поддържаме и развиваме залата във всеки аспект. От тежестите, машините и бара, до цялостната атмосфера.

Лично аз, почти никога не се задоволявам с текущото оборудване, дори и личното ми тренировъчно такова (фитилите, накитниците, коланите и др.). Винаги се намира нещо ново или непознато за мен, което да ме заинтригува и да почне да ме човърка отвътре, да търся нещо ново. Нещо иновативно и различно. Нови и различни машини, лостове, ръкохватки и другите приложими аксесоари. Както и при търсенето на нов начин на изпълнение на дадено упражнение, различни захвати, позиции, ръкохватки и аксесоари за изпълнение!

Янко Борисов в 3D GYM

ВИЖТЕ Втората ЧАСТ на интервюто...

В него Янко ще разкаже за посещението си на Арнолд Класик и срещите си с едни от най-големите звезди на Бодибилдинга! 

 

Сподели с приятели
Джон Робърт Пийпълс

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес продължаваме разговора с Янко Борисов в който ще ни разкаже за тренировките си с Дориан Йейтс. Първата част на интервюто... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! В началото на месец септември бодибилдинг легендата и 6 пъти Мистър Олимпия - Дориан Йейтс, посети България. Наред с планираните си... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Днес ще ви представя един много интригуващ човек, а именно фитнес инструктора и модел - Николай Чолаков! Ал.Георгиев: Здравей Ники и благодаря,... Прочети повече

1 коментара

  1. Страхотно интервю. Това е страхотна зала. Тренирал съм в нея. :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.