тренирай

Как да влезем бързо във форма - Първа стъпка!

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 05 окт. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Как да влезем бързо във форма? Няма човек, който да иска да се промени визуално и да не си задава този въпрос. И, тук обикновено ключовата дума "бързо"! А, защо е така?

Всеки бърза, всеки иска на момента да получи това което другите имат. Но не всеки отчита какво е коствало на другия да стигне до там където ти искаш. Едно нека да е ясно, резултатите идват само и единствено след систематична и последователна работа, за определен период от време. И, всичко започва със първата стъпка.

Първата стъпка е първата програма. Не зависимо дали сега започваме или се връщаме след дълга почивка, ние трябва да почнем от начало! От първата стъпка! Едва след това, на базата на тази първа стъпка ние ще може да надграждаме и да направим втората стъпка, след което трета и т.н. , но за това ще стане дума във следващи статии.

ПЪРВА СТЪПКА 

Започваме с най-стария тренировъчен подхват, който е издържал изпитанието на времето и доказано работещ - Тренировка на цялото тяло два или три пъти седмично. За целта подбираме 8 до 10 упражнения, които да натоварят всички основни мускулни групи, които имаме.

Тук тънкия момент е, че трябва да започнем по-лекичко и постепенно да увеличаваме натоварването. За това първата седмицата е "опознавателна" и идеята е да минем през всички упражнени с цел да придобием представа за какво става въпрос.

Програма:

 1. Клек
 2. Сгъване за задни бедра от лег
 3. Хиперекстензии
 4. Горен скрипец пред гърди
 5. Бенч- преси
 6. Разтваряне с дъмбели в страни прав
 7. Сгъване с щанга
 8. Френско разгъване от лег

Пояснения:

 • Всяка тренировка започва с 10 минути леко кардио за загряване и 1-2 упражнения за корем с по 2 серии
 • Всяко упражнение се прави с по две работни серии по следната схема:
 • - Първа седмица - 2х15 - три тренировки (понеделник-сряда-петък)
 • - Втора седмица - 2х12 - три тренировки (понеделник-сряда-петък)
 • - Трета седмица - 2х10 - три тренировки (понеделник-сряда-петък)
 • - Четвърта, Пета и Шеста седмица - 2х8 - две тренировки (понеделник-петък)
 • - Седма седмица - Пълна почивка
 • След като се мине един пълен цикъл почваме втори, но то този път тежестите са с 5% по-големи и така минаваме целия цикъл. Идеята е всеки цикъл да сме по-силни от предишния.

Тук умишлено са пренебрегнати някои от най-базовите упражнения и гръбнака е "само" от клек и лег, но повярвайте за момента е напълно достатъчно. А, когато тежестите станат доста големи в сравнение с началото, то е време за ВТОРА СТЪПКА! 🙂

Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Винаги сме твърдяли, че ефективната тренировка е малсимално простата тренировка. Такава съставена от малко на брой базови упражнения в, които да... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Чудите се как да тренирате ефективно, а нямате много време? Е, имам предложение за вас. По-долу ще видите една три дневна... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Обичате ли да тренирате бицепсите си? Излишен въпрос нали 🙂 Няма човек, който да не обича, е може и да се... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

 

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Виж още