вторник , 4 август 2020
Начало » Домашни тренировки » Тренировка за Коремна преса у дома
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировка за Коремна преса у дома

Тренировка за Коремна преса у дома

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Тренировката за коремна преса някак остава на заден план в залата. Обикновено се впускаме в тренирането на гърди, ръце,гръб, рамена, крака, а корема…той остава за накрая ако има време.

Разбира се, не при всеки е така, но обикновено това е позната история. Днес искам да ви предложа една супер ефективна тренировка за коремна преса, която може спокойно да правим у дома. Дори нещо повече, може да започваме деня с нея.

Планк – Позицията е подобна на тази за лицеви опори с тази разлика, че сте сгънали ръцете и се подпирате на цялата им долна част. Тялото е идеално изпънато. От тази позиция започва всичко. Идеята е да издържите колкото се може повече. Трябва да стиснете зъби и да държите, колкото и да боли.

Крънч – Това упражнение е идеално за директно натоварване върху коремната преса. Позицията на краката изолира движението от кръста на долу и реално ние се повдигаме само със силата на коремните мускули.

Планински катерач – Застанете в положение за лицева опора, като поставите дланите една от друга на ширината на раменете или малко по-широко. Сега сгънете единия крак към гърдите, стегнете коремните мускули и съберете лопатките една към друга. От изходното положение сменете местата на двата крака, повдигайки таза нагоре и сгъвайки разгънатия крак към гърдите, докато изплъзвате другия назад. Стремете се да го правите механично и със сравнително бързо темпо.

Схема на изпълнение:

  1. Планк – 30 до 60 секунди
  2. Крънч – 20-30 повторения
  3. Планински катерач – 30 до 60 секунди

Упражненията се правят кръгово без почивка едно след друго. Два – три кръга с по 2 минути почивка между тях е всичко от което ще имате нужда!

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*