сряда , 27 май 2020
Начало » Тренирай със .... » Тренировката с тежести на Брус Лий
BRAWN Бодибилдинг без Стероиди
Тренировката с тежести на Брус Лий

Тренировката с тежести на Брус Лий

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да не е чувал за Брус Лий, една легенда на бойните изкуства. Майстор на Кунг Фу и филмова звезда, на която се възхищават вече поколения наред.

Лий Юен Кам, както е истинското име на Брус Лий е роден на 27 ноември 1940 година, в Сан Франциско, САЩ в семейство на актьори от Хонг Конг. От малък е запален по бойните изкуства и съвсем млад става Кунг Фу майстор. Той е създателя и на стила Джийт Кун До.

Освен всичко това, Брус Лий е обичал да тренира с тежести. Първият му досек с тях е продиктуван от желанието му да качи тегло и да повиши силата си. Така Брус Лий от 54 кг при ръст 171 см успява да натрупа 15 кг мускулна маса и достига 69 кг.

Брус Лий е тренирал с тежести три пъти седмично в непоследователни дни, като обичайно това са били дните – Вторник, Четвъртък и Събота. Тренировката е била разделена на А и Б вариант, който се е редувал, всеки път.

Тренировка А:

 1. Изхвърляне на пудовка с една ръка – 2х8
 2. Клек с щанга – 2х12
 3. Пуловър с щанга – 2х8
 4. Повдигане от лег с щанга – 2х6
 5. „Добро утро“ с щанга и прави крака – 2х8
 6. Сгъване с щанга – 2х8

Тренировка Б:

 1. Изхвърляне  на пудовка с една ръка – 3х6
 2. Клек с щанга – 4х6
 3. „Добро утро“ с щанга и прави крака – 4х6
 4. Повдигане от лег с щанга – 4х5
 5. Сгъване с щанга – 4х6

 

 

Най-добрия метод за Сила и Мускулна Маса!

Информация за Александър Георгиев

Здравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от "желязната игра" вече над 20 години. През всичкото това време, аз придобивах опит и знания, които ми позволиха да основа издателство "Сила и Здраве". Така за първи път у нас се появиха едни от най-ценните бодибилдинг книги, които помогнаха на хиляди в битката им с железата и трупането на мускули. Като естествено продължение създадох и сайта "Тренирай.БГ",който вече години наред е любимо място за много трениращи. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава! Да изгради най-добрата своя версия! И, тук ще намерите всичко необходимо, което трябва да знаете!

Напиши коментар

Вашият e-mail няма да бъде показан.Маркираните полета са задължителни *

*