Тренирай! Изгради тялото което заслужаваш. Бъди силен всеки ден.

Тренировката с тежести на Брус Лий

Няма коментари
Сподели с приятели
Публикувано на 19 сеп. 18 от Александър Георгиев

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Няма човек, който да не е чувал за Брус Лий, една легенда на бойните изкуства. Майстор на Кунг Фу и филмова звезда, на която се възхищават вече поколения наред.

Лий Юен Кам, както е истинското име на Брус Лий е роден на 27 ноември 1940 година, в Сан Франциско, САЩ в семейство на актьори от Хонг Конг. От малък е запален по бойните изкуства и съвсем млад става Кунг Фу майстор. Той е създателя и на стила Джийт Кун До.

Освен всичко това, Брус Лий е обичал да тренира с тежести. Първият му досек с тях е продиктуван от желанието му да качи тегло и да повиши силата си. Така Брус Лий от 54 кг при ръст 171 см успява да натрупа 15 кг мускулна маса и достига 69 кг.

Брус Лий е тренирал с тежести три пъти седмично в непоследователни дни, като обичайно това са били дните - Вторник, Четвъртък и Събота. Тренировката е била разделена на А и Б вариант, който се е редувал, всеки път.

Тренировка А:

 1. Изхвърляне на пудовка с една ръка - 2х8
 2. Клек с щанга - 2х12
 3. Пуловър с щанга - 2х8
 4. Повдигане от лег с щанга - 2х6
 5. "Добро утро" с щанга и прави крака - 2х8
 6. Сгъване с щанга - 2х8

Тренировка Б:

 1. Изхвърляне  на пудовка с една ръка - 3х6
 2. Клек с щанга - 4х6
 3. "Добро утро" с щанга и прави крака - 4х6
 4. Повдигане от лег с щанга - 4х5
 5. Сгъване с щанга - 4х6
Сподели с приятели

Подобни статии

Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Всеки сериозен в тренировките знае приказката "понеделник е ден за гърди" 🙂 Дори и да не "правите гърди" в понеделник, винаги... Прочети повече
Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Нека днес ви представя една тренировъчна програма, която вярвам ще ви помогне в изграждането на нови мускули. Тъй като повечето от... Прочети повече
Брок Леснар е американски професионален кечист, бивш университетски шампион по борба, бивш състезател по американски футбол и шампион в смесените бойни изкуства. Роден на 12... Прочети повече
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Препоръчано от Тренирай.БГ
Разкарай мазнините Влез в най-добрата си форма!

Тук ще намерите всичко необходимо, което ви трябва, за да изградите мечтаното тяло. Да разкарате мазнините и да направите своята най-добра версия!

Научи повече
С добавени 15 тренировъчни програми

Може да нямаш отлична генетика, може да нямаш идеални условия, пари или каквото се сетиш....Но имаш мускули, а те могат да бъдат развити!

Научи повече
Супер Тренировъчен Наръчник

Книга с инструкции за всяко упражнение във фитнес залата. Научи как най-ефективно да натовариш мускулите си!

Научи повече
Масивни Ръце и Рамене

Научете, как бодибилдинг пионерите са развивали своите ръце и рамене, в обем и сила, при това в далечните времена на "предстероидната ера".

Научи повече
Бодибилдинг без стероиди

BRAWN е знание, което не може да се получи от съвременната бодибилдинг литература. BRAWN е основата, на която всеки, който иска да изгради мускули без стероиди трябва да стъпи.

Научи повече
Най-Старият метод за качване на мускулна маса

Българското издание на ”SUPER SQUATS ” най-купуваната книга на сп.IRON MAN до днес!

Научи повече
Тренировъчни Програми от Старата Школа

ЧЕТИРИ тренировъчни курса, програми за над ШЕСТ месеца, които са подредени така,че да ви помогнат да изградите здраво,силно и мускулесто тяло!

Научи повече
Тренировки от Боб Хофман!

Вижте историята на един от пионерите в бодибилдинга, съчетана с два тренировъчни курса от Старата Школа!

Научи повече
Виж още